×
آخرین اخبار

تست مغناطیسی هسته استاتور ۹۰ مگاواتی نیروگاه دز موفقیت آمیز بود

  • کد نوشته: 213434
  • ۱۴۰۳-۱۱-۰۶
  • 15 بازدید
  • دزفول-دیدگاه نیوز- مدیر پروژه بهینه‌سازی نیروگاه دز در شرکت نصب، تعمیر و نگهداری نیروگاه های برق آبی خوزستان گفت: تست مغناطیسی هسته استاتور واحد شماره یک نیروگاه دز به صورت موفقیت آمیز انجام شد.

    به گزارش دیدگاه نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان، رضا پویان روز شنبه بیان کرد: تکمیل عملیات ورق چینی هسته استاتور مطابق با استانداردهای بین المللی تست مغناطیس شوندگی آن در راستای بهینه سازی واحد شماره یک نیروگاه سد دز پس از آماده سازی استاتور فریم در دستور کار قرار گرفت.

    وی افزود: در ادامه روند عملیات بهینه سازی با تکمیل هسته چینی و قبل از نصب شینه‌های سیم پیچ استاتور به منظور اطمینان از سلامت هسته با اعمال شار نامی مغناطیسی، شرایط نصب شینه ها و تکمیل سیم پیچ استاتور آغاز خواهد شد.

    پویان عنوان کرد: درنهایت با کسب نتایج مطلوب از تست انجام شده طبق استانداردها و تکمیل پروتکل‌های مربوطه، مورد تایید نمایندگان کارفرما و دستگاه نظارت شرکت مشانیر قرار گرفت.

    عملیات بهینه سازی واحد شماره یک از ابتدای مهرماه در سد و نیروگاه دز آغاز و مقرر شده است تا ابتدای خرداد ماه ۱۴۰۴ به مرحله بهره برداری برسد.

    سد دز دارای هشت واحد با توان ۶۵ مگاوات است که با توجه به عمر بیش از ۵۰ ساله این واحدها تعمیرات اساسی، بهینه سازی و افزایش ظرفیت این واحدها در دستور کار قرار گرفته است.

    با بهینه سازی این واحدها توان هر واحد تولیدی این نیروگاه از ۶۵ به ۹۰مگاوات افزایش می‌یابد که با تکمیل این عملیات، بهسازی در مجموع ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تولیدی برق این نیروگاه افزوده می‌شود.

    نیروگاه دز در نقطه ژرف شبکه تولید و توزیع برق قرار دارد به همین دلیل این نیروگاه وظیفه سنگینی در پایداری شبکه و استمرار تولید برق به ویژه در فصل تابستان به عهده دارد.

    سد دز یک سد بتنی برق‌آبی است که بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی احداث شد؛ این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادست دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت ۵۲۰ مگاوات است.

    احداث سد دز در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیایی‌ها در کوه‌های زاگرس آغاز شد و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت. دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول و حدود ۶۰ کیلومترمربع مساحت داشته و گنجایش نهایی آن ۳٫۳ میلیارد مترمکعب است.

    این سد با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفع‌ترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در زمان ساخت) شناخته می‌شد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *