×
آخرین اخبار

تخریب تالاب انزلی نمونه دخالت غیرکارشناسی محیط زیستی در کشور است

  • کد نوشته: 214931
  • ۱۴۰۳-۱۱-۱۳
  • 2 بازدید
  • نوشهر-دیدگاه نیوز- فرماندار شهرستان رامسر، مداخله‌های بی‌رویه انسانی را عامل اصلی تخریب طبیعت دانست و گفت: تخریب تالاب انزلی نمونه دخالت غیرکارشناسی محیط زیستی در کشور است.

    به گزارش دیدگاه نیوز، مسلم قبادیان روز شنبه در سالروز بزرگداشت کنوانسیون رامسر در سالن سینما هتل رامسر پرهیز از اقدامات غیرکارشناسی و توجه بیشتر به نظرات متخصصان محیط‌زیست را خواستار شد، افزود: باید از دخالت‌های بی‌مورد و اقدامات بدون پشتوانه کارشناسی در محیط‌زیست پرهیز کنیم. طبیعت نباید عرصه‌ای برای اقدامات غیرتخصصی ما باشد. باید بپذیریم که دانش ما در بسیاری از زمینه‌ها کافی نیست.

    قبادیان با اشاره به تخریب تالاب انزلی به عنوان نمونه‌ای از اقدامات غیرکارشناسی، تاکید کرد: هرچه دخالت کمتری در طبیعت داشته باشیم، به بقا و تاثیرات مثبت آن کمک کرده‌ایم.

    فرماندار رامسر، فعالیت‌های محیط‌زیستی را یک کار جمعی و مشارکتی و نیازمند همکاری همه‌جانبه ذکر کرد و گفت: من متخصص این حوزه نیستم و تنها به دلیل علاقه به محیط‌زیست صحبت می‌کنم. بنابراین، تصمیم‌گیری در این زمینه را به کارشناسان واگذار می‌کنم.

    تخریب تالاب انزلی نمونه دخالت غیرکارشناسی محیط زیستی در کشور است

    نگاه دینی به محیط‌زیست؛ ضرورتی ‌انکارناپذیر

    حجت‌الاسلام والمسلمین محمود علیخانی امام جمعه رامسر در این مراسم با بیان اینکه انسان در برابر طبیعت مسوول است، گفت: اگر در آیات قرآن تفکر کنیم، به خدا می‌رسیم. تمام موجودات روی زمین نشان‌دهنده آیات الهی هستند. طبیعت هدفمند خلق شده است، اما انسان‌ها با اقدامات خود در حال نابودی آن هستند.

    وی هشدار داد: ما حق نداریم به بهانه منافع شخصی، هرگونه که دوست داریم با طبیعت رفتار کنیم.

    ‌حجت الاسلام والمسلمین علیخانی با اشاره به تخریب‌های نگران‌کننده ناشی از فعالیت‌های جاده‌سازی، گفت: تجهیزات سنگین مانند لودرها صحنه‌های تکان‌دهنده‌ای در طبیعت ایجاد کرده‌اند. طبیعت امانتی در دست ماست و به مفسدان هشدار می‌دهیم که اجازه تعدی به جنگل‌ها، کوه‌ها و حریم دریا را نخواهیم داد.

    تخریب تالاب انزلی نمونه دخالت غیرکارشناسی محیط زیستی در کشور است

    ‌پیشنهاد ثبت روز رامسر در تقویم ملی

    علی‌رضا یوسف‌سجادی، عضو انجمن محیط‌زیستی نگاه سبز رامسر، نیز در این نشست خواستار توقف برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها، نجات تالاب‌های در معرض خطر، تامین حق‌آبه و توسعه پایدار با پیوست‌های محیط‌زیستی شد.

    وی همچنین پیشنهاد کرد که روز ۱۳ بهمن به عنوان روز رامسر در تقویم کشور ثبت شود.

    به گزارش دیدگاه نیوز، از ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ که مسوولان محیط زیست ۱۸ کشور جهان و نهادهای غیردولتی بین‌المللی مانند فائو و یونسکو در هتل قدیم رامسر گرد هم آمدند و نخستین کنوانسیون برای حفاظت از تالاب‌های دنیا را امضا کردند، نام رامسر جهانی شد.

    سال ۲۰۰۲ تاسیس مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا مطرح شد و سال ۲۰۰۵ در جلسه‌ای که با حضور بسیاری از وزرای محیط زیست و مسوولان رده بالای مرتبط با این حوزه به میزبانی اسپانیا برگزار شد، اعضای کنوانسیون رامسر به استقرار این مرکز در ایران رای مثبت دادند.

    سال ۱۳۸۵ هیات دولت با صدور مصوبه و تامین اعتبار مجوز احداث ساختمان کنوانسیون در رامسر را صادر کرد، سال ۱۳۸۲ هم پس از تکمیل ساختمان، این مرکز که ستاد فعالیت‌های کنوانسیون بین‌المللی رامسر در منطقه غرب آسیا است، در فضایی استاندارد فعالیتش را آغاز کرد.

    این کنوانسیون بر حفاظت و بهره‌برداری معقول از تالاب‌ها به ویژه در راستای فراهم کردن زیستگاهی برای پرندگان آبزی و کنار آبزی تاکید می‌کند، بعد از گذشت سال‌ها، حالا کنوانسیون گستره نگرش خود را چنان افزایش داده که تمام ابعاد حفاظت و بهره‌برداری معقول و پایدار از تالاب‌ها را در بر می‌گیرد و تالاب‌ها را در زمره اکوسیستم‌هایی می‌داند که در حفاظت از تنوع زیستی و رفاه جامعه بشری اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند.

    علاوه بر این به شناسایی شهرهایی که تالاب های ثبت شده در این کنوانسیون دارند نیز تاکید می کند و بر این اساس شهر تالابی را تعریف کرده است که در این راستا شهری که در حاشیه تالابی که در این کنوانسیون ثبت شده بتواند تاییدیه شهر تالابی را دریافت کند، زمینه برای دریافت کمک های بین المللی به تالاب مورد نظر فراهم خواهد شد. ۲۵ تالاب ایران در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده‌اند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *