×
آخرین اخبار

افزایش ۱۳ درصدی شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی و سالم

  • کد نوشته: 29052
  • ۱۳۹۹-۰۴-۰۳
  • 555 بازدید
  • به گزارش دیدگاه نیوز به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کرمعلی قندالی با اشاره به این که در حوزه توسعه زیرساخت‌ها در مناطق عشایری سه کار مهم انجام شده است، اظهار داشت: این سه کار مهم شامل تأمین آب شرب عشایر، راه دسترسی و تأمین سوخت فسیلی برای عشایر است. وی با بیان این که تأمین […]

    افزایش ۱۳ درصدی شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی و سالم

    به گزارش دیدگاه نیوز به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کرمعلی قندالی با اشاره به این که در حوزه توسعه زیرساخت‌ها در مناطق عشایری سه کار مهم انجام شده است، اظهار داشت: این سه کار مهم شامل تأمین آب شرب عشایر، راه دسترسی و تأمین سوخت فسیلی برای عشایر است.

    وی با بیان این که تأمین آب امری واجب و ضروری است و حتماً همه آحاد جامعه از جمله عشایر باید به آب شرب سالم و بهداشتی دسترسی داشته باشند، افزود: در این خصوص از گذشته کارهای خوبی انجام شده است اما نقطه عطف آن از سال ۹۸ شروع شد.

    قندالی ادامه داد: در سال ۹۸ توانستیم با اذن مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی ۱۸ میلیون یورو سهمی برای تأمین آب شرب عشایر داشته باشیم که رقم ریالی آن ۲۵۳ میلیارد تومان بود که اجرای ۴۱۳ پروژه در کل کشور با همین اعتبار شروع شد و تا امروز بیش از ۹۰ درصد این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده است و با اتمام آنها، آب سالم و بهداشتی به محل استقرار ۱۷ هزار خانوار عشایری خواهد رسید.

    وی اضافه کرد: امسال هم ۱۳۵ میلیارد تومان از این محل برای توسعه شبکه آبرسانی به عشایر اختصاص یافته که در مجموع طی این دو سال شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی و سالم ۱۳ درصد افزایش پیدا خواهد کرد که امیدواریم با استمرار تزریق این منابع، بتوانیم روزی جشن آبرسانی به تمام عشایر کشور را بگیریم.

    ۷۵ درصد درآمد عشایر به دام متکی است

    رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: درآمد بیش از ۷۵ درصد عشایر متکی به دام است و به همین دلیل توجه به بحث دام از موضوعات محوری سازمان امور عشایر است.

    وی گفت: یکی از طرح‌هایی که اجرای آن در مناطق عشایری از سال ۱۳۹۲ آغاز شده، طرح زنجیره تولید گوشت قرمز است که در قانون احکام دائمی تبدیل به حکم بسیار مؤثری شد و بر اساس تبصره ۲ بند ۵ ماده ۵۲ قانون الحاق، مقرر شد سالانه یک درصدِ ورودی صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح زنجیره تولید گوشت به صورت تسهیلات سرمایه در گردش به عشایر اختصاص یابد.

    قندالی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح از سال ۹۲ تا ۹۸ حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان فقط از این محل تسهیلات به جامعه عشایری تزریق شد، توضیح داد: اجرای زنجیره تولید گوشت باعث افزایش بهره وری در مناطق عشایری شده است و بر اساس محاسبات انجام شده سالانه ۱۳۵ میلیون ریال سرانه برای هر عشایری که وارد این طرح شود، افزایش درآمد خواهیم داشت.

    وی ادامه داد: بیشترین هزینه در حین تولید مربوط به تغذیه دام است که ما توانستیم در نقاطی که به صورت پایلوت این طرح در حال اجراست مصرف علوفه را به ازای هر کیلوگرم گوشت قرمز از ۹ کیلوگرم به ۶ کیلوگرم برسانیم و مصداق آن هم بسیار زیاد است و فقط در یک مزرعه نیست و تقریباً در همه استان‌ها وجود دارد.

    این مسؤول با بیان اینکه طول دوره پروار دام سبک نیز بسیار مهم است، گفت: در شرایط سنتی تقریباً حداقل ۲۴۰ روز نیاز است دام از وارد پروسه پروار و در انتها وارد بازار شود که با اجرای طرح زنجیره تولید این زمان تقریباً به ۱۵۰ روز رسیده است.

    قندالی با بیان این که با این کار درصد زایش دام هم بالا می‌رود، گفت: طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در فصل ورود به مرتع، دام از گله جدا شود که به نوعی به تعادل نسبی بین دام و مرتع نیز کمک می‌شود.

    رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به این که همچنین در این طرح ارتقای سطح دانش و افزایش درآمد عشایر نیز دنبال می‌شود، بیان داشت: در این طرح ترویج علم و فنون در بین عشایر صورت می‌گیرد و از طرفی تکنولوژی پرورش دام نیز به عشایر انتقال می‌یابد که خیلی استقبال شده و در بعضی از استان‌ها مردم از ما جلوتر هستند.

    ۱.۷ درصد جمعیت کشور عشایر هستند

    رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان این که جمعیت عشایری نسبت به جمعیت کل کشور در اقلیت است، بیان داشت: حدود ۱.۷ درصد جمعیت کشور را عشایر تشکیل می‌دهند، ولی از نظر اجتماعی و تولیدی و حتی فرهنگی دارای شاخص‌های خاص و ویژه‌ای هستند.

    قندالی اظهار داشت: حدود ۲۸ درصد دام سبک کشور متعلق به عشایر است و ۲۵ درصد تولید مواد پروتئینی که عمدتاً هم تولیداتی سالم است و همچنین ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور توسط عشایر تولید می‌شود و از همه مهمتر حدود ۳۵ میلیون هکتار از بهترین مراتع کشور در حوزه قلمرو عشایر است.

    وی گفت: در حوزه‌های اجتماعی و ساختاری ظرفیت اجتماعی بودن عشایر بسیار عالی است و نزدیک به ۲۴۰ تشکل عشایری در کشور داریم که تمامی عشایر عضو این تشکل‌ها هستند.

    قندالی ابراز داشت: علاوه بر این عشایر در حوزه مباحث دفاعی زبانزد هستند و در طول دفاع مقدس بیش از ده هزار شهید و به همین تعداد هم جانباز تقدیم کشور کرده اند.

    فوتی بر اثر کرونا در جامعه عشایری نداشتیم

    رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به موضوع کرونا، گفت: در زمانی که شیوع ویروس کرونا در کشور مطرح شد، دغدغۀ ما کوچ بهاره عشایر بود چون برخی از عشایر باید دو یا سه استان را طی کنند تا به مقصد ییلاقی خود برسند.

    وی ادامه داد: احساس کردیم دو کار باید انجام بشود یکی اینکه کوچ به تأخیر بیفتد و یکی هم اینکه هماهنگی و همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت داشته باشیم که الحمدلله بسیار خوب انجام شد و جا دارد تشکر کنم از وزیر بهداشت و مخصوصاً معاون بهداشت وزارت بهداشت که خیلی جدی وارد کار شدند.

    قندالی در خصوص تأخیر ۱۵ روزه تا یک ماهه کوچ عشایر نیز اظهار داشت: دلیل این تأخیر این بود که در قشلاق دسترسی به عشایر خیلی آسان‌تر است، مخصوصاً در چنین مواقعی که برای ما بسیار مهم است.

    وی ابراز داشت: خوشبختانه با همکاری خود عشایر هیچ بحرانی ایجاد نشد و تا به امروز گزارشی از فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا در جامعه عشایری نداشته ایم و فقط تعداد ۴۲ نفر در بیمارستانها بستری شده اند که روند درمان آنان ادامه دارد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.