×
آخرین اخبار

استاد شهریار در بین مردم از جایگاه و عزت خاصی برخوردار است

  • کد نوشته: 72614
  • ۱۴۰۰-۰۶-۲۵
  • 459 بازدید
  • شاعر برجسته تبریزی گفت: استاد شهریار در بین مردم از جایگاه و عزت خاصی برخوردار است.
    استاد شهریار در بین مردم از جایگاه و عزت خاصی برخوردار است

    به گزارش خبرروز ، “ایوب شهبازی”، از شاگردان استاد شهریار و یکی از شعرای برجسته تبریزی با بیان این که شهریار جایگاه ویژه ای در ادبیات ایران دیگر کشورها دارد، اظهار کرد: اشعار استاد شهریار در جان و دل مخاطبان وی از اقصی نقاط ایران و جهان جای دارد و نه تنها مردم ایران اشعار این شاعر شهیر را زمزمه می کنند بلکه مردمان دیگر کشوها نیز اشعار شهریار را گرامی میدارند و در کشورهای دیگر احترام زیادی به استاد شهریار قائل هستند و گاه حتی هنگام مراجعه به مقبره السعرا با کفش برای بازدیدد داز این مکان فرهنگی و تاریخی وارد نمی‌شوند .

    شهبازی با بیان این که دوران مشروطه یکی از بهترین و درخشان ترین دوره های ادبیات به شمار می رود، گفت: استاد شهریار در دوره مشروطه با بسیاری از بزرگ مردان ادبی مانند اقبال هم عصر شده است در این دوره شعر تحول یافته و انقلابی تر و مردمی تر شده و شعر جایگاهی ویژه در این دوران یافته است.

    وی با اشاره به فخامت شعر شهریار از ابعاد مختلف افزود: جریان موسیقی در اشعار استاد شهریار معلوم و مشهود است و آقای کریم نژاد کتابی با عنوان ساز سخن شهریار به زیور طبع آراسته و در ان جا به این مطلب اشاره کرده است که استاد شهریار در حد یک موسیقی‌دان با عرصه موسیقی آشنا بود و این امر در بیت بیت اشعار وی دیده می شود.

    وی با بیان این که استاد شهریار برای عشق حقیقی شعر نوشته است، ادامه داد: شهریار زندگی خود و تمام رویدادهایی که برای خودش در زندگی اتفاق می‌افتاد را به تصویر کشیده است و شعر وی چون از دل برمی‌خاست بر دل می نشیند.

    این شاعر تبریزی افزود: استاد شهریار بارها به من گفته بود که هنگام سرودن، اشعار بر ذهن و زبانم جاری می شود و به اندازه ای شعر به ذهنم هجوم می‌آورد که تا اشعار را بنویسم شعرها از یادم می رود چنین حالتی برای هر شاعری به وجود نمیاید بنا براین برای این موضوع باید تنها شهریار باشی.

    شهبازی یکی از ویژگی های اشعار شهریار را وجود عاطفه و احساس در اشعار استاد دانست و گفت: اگر در تاریخ ادبیات ایران اشعار شعرای مختلف را از نظر عاطفی و احساسی بررسی کنیم، شهریار جرو شعرایی است که بار عاطفی شعر بالایی داشته و از این رو اشعار وی در دل ها و ذهن ها ماندگار شده است.

    وی تاکید کرد: شهریار در اشعار خود به ضرب المثل ها، رسم و رسوم و آیین های اجتماعی اشاره می کرد به طوری که تمام مردم در هر سطح فکری که حیدربابا را می خوانند این اشعار را با تمام وجود درک می کنند.

    وی افزود:بنا به گفته خود استاد، وی با قرآن زیسته و بزرگ شده بود و پای به پای انقلاب آمده و اشعاری در این زمینه می سرود؛ شهریار هیچ وقت از مردم جدا نشد برای همین شهریار در بین مردم عزت خاصی دارد.

    شهبازی افزود: مقبره الشعرای تبریز نمایانگر یک تمدن است چرا که علاوه بر شهریار، مزار بزرگ مردانی همچون خاقانی شروانی، همام تبریزی، حکیم اسدی توسی و قطران تبریزی در این مقبره قرار دارد و این مکان می تواند مرکزی برای شناساندن فرهنگ و هنر به دنیا باشد.

    وی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر که تبریز به عنوان شهر خلاق ادبیات در دنیا انتخاب شده جایگاه مقبره الشعرا بسیار اهمیت یافته است امیدواریم پروژه ۴۰ ساله مقبره شاعران تبریز به زودی به اتمام برسد

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *