به گزارش دیدگاه نیوز، هنوز هیچ گزارش رسمی از فیلترینگ اینستاگرام منتشر نشده و مقامهای وزارت ارتباطات این موضوع را تایید نکردهاند اما کاربران طی روز گذشته شواهد زیادی از فیلترینگ اینستاگرام ارائه کردهاند.
گروهی از کاربران پاسخ دادهاند که اینستاگرام برای آنها باز میشود ولی اختلال شدیدی دارد و دسترسی به پستها با کندی همراه است. بسیاری هم توضیح دادند که صرفا با فیلترشکن قادر به باز کردن اینستاگرام هستند.
توضیحات کاربران و همچنین گزارشهای دیگر حاکی است که فیلترینگ اینستاگرام در نقاط مختلف کشور کلید خورده و به این ترتیب طرح صیانتی که ماههاست برای اجرای آن نقشه کشیده شده است در حال اجراست.
بعضی از کاربران گزارش دادهاند که وقتی روی لینکی مرتبط با اینستاگرام کلیک میکنند به صفحه پیوندها هدایت میشوند که به معنای فیلتر شدن یک آدرس اینترنتی است.
وبسایت زومیت که در زمینه فناوریهای دیجیتال فعالیت میکند روز دوشنبه نوشت: «بهنظر میرسد درصورت استفاده از نرمافزارهای تغییر آیپی، مشکل مذکور برطرف خواهد شد. ازاینرو این احتمال وجود دارد که اختلالات تنها به داخل کشور محدود باشد.»
اسم طرح صیانت بارها در مجلس تغییر کرده اما به نظر میرسد بعد از کش و قوسهای فراوان نهایتا دولت تصمیم گرفته اهداف این طرح را بدون تصویب در مجلس به صورت مرحلهای و تدریجی به اجرا دربیاورد.
اینستاگرام تنها شبکه اجتماعی پر طرفدار است که تاکنون در ایران به صورت رسمی فیلتر نشده است.
وزارت ارتباطات ترافیک اینستاگرام را در یک فرآیند مرحلهای کاهش داده و همزمان هزینه اینترنت بینالملل را به صورت سرسامآور افزایش دادهاند.
با وجود این شرایط عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات در ادامه سیاست انکار، هفته گذشته ضمن رد اجرای طرح صیانت گفت: «چیزی هنوز به نام طرح صیانت تصویب نشده و چیزی به این اسم نداریم.»
او نگرانیها درباره سانسور شدید اینترنت و اراده دولت به جایگزینی اینترنت ملی را جوسازی خواند.
رضا باقریاصل، معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه «آمارها ثابت میکند کیفیت اینترنت پایین نیامده»، گفت: «سطح توقع مردم از سرویسها افزایش یافته و تعداد کاربرانی که از سرویسها استفاده میکنند نیز افزایش یافتهاست.»
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
بهترین کاره فیلتر شدن شبکه های مجازی خارجی ما موافقیم چرا که اینستا و واتساپ گاها محل فساد برای جوانان شده و این با شرع و دین ما همگام نیست چرا نباید شبکه های محازی تحت نظارت باشه اگه کسی ریگی به کفش نداره کار عاقلانه است عالی عالی زودتر فیلتر بسه ممنون
فقط فیلتر شدن و بس …ما نیازمند شبکه داخلی هستیم تا خارجی ….طرح صیانت یعنی برگشت امنیت در جامعه