×
آخرین اخبار

یادداشتی به قلم امیر حیدری؛
آشغال‌های درون مغز شما / چگونه ورودی‌های مغز بر روی ناخودآگاه شما تاثیر می‌گذارد

  • کد نوشته: 87866
  • ۱۴۰۱-۰۴-۲۴
  • 386 بازدید
  • ناخودآگاه، تصمیماتی برای شما می‌گیرد که خودتان هم نمی‌دانید از کجا آمده است، اما آنها همه ریشه در ورودی‌های مغز شما در گذشته دارد. حواستان به ورودی‌هایتان باشد. 
    آشغال‌های درون مغز شما / چگونه ورودی‌های مغز بر روی ناخودآگاه شما تاثیر می‌گذارد

    امیر حیدریدیدگاه نیوز / ناخودآگاه شما روی رفتار و تصمیمگیری های شما تاثیر می‌گذارد و خیلی از این ناخودآگاه‌ها از محتواهایی که می‌بینید و می‌شنوید ساخته می شوند. با هم چند محتوای متنی که سال‌ها به مغز شما وارد شده و ممکن است تاثیر مخرب بگذارد را بررسی می کنیم: 

    پشت هر مرد موفق، یک زن ایستاده

    این عبارت نقش زن‌ها را در لایه دوم و در نقش حمایتی در ناخودآگاه شما ترسیم می‌کند و به شما تلقین میکند که خانم‌ها هم عرض آقایان نیستند و در طول آنها هستند. خودشان نمی‌توانند موفق باشند و در موفقیت آقایان نقش حمایتی دارند. ضمن اینکه واژه “هر” خیلی منطقی نیست، ممکن است یک پسر بدون مادر و خواهر بزرگ شده و در ۱۵ سالگی قهرمان ورزشی شود، آیا الزاماً پشتش یک زن موفق بوده است؟ 

    تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها

    یکی از عبارت‌هایی که در همسان‌سازی مردم در جامعه نقش زیادی دارد. شما سعی خواهید کرد که رفتاری شبیه به بقیه و در استاندارد آنها داشته باشید که مردم چیزی راجع به شما نگویند، که اگر بگویند پس حتماً واقعیت دارد. این در ناخودآگاه شما، شما را کم‌کم به فردی تبدیل می‌کند که کار منحصر به فردی انجام ندهد و شبیه به بقیه بماند و همسان باشد. 

    هنر نزد ایرانیان است و بس 

    اگر نگاهی به دنیا بیندازیم می‌بینیم که با اکثر کشورها عناد و دشمنی داریم، اگر به کشورهای همسایه مثل عراق، ترکیه، امارات و . . . نگاهی بیندازیم، می‌بینیم که فراتر از دولت ها و مسائل سیاسی، دشمنی ریزی در ما نهادینه شده است. وجود چنین عبارت‌هایی طی سال‌ها ما را تبدیل به کشوری خودبرتربین کرده است، کافیست با تور گروهی مسافرت خارجی رفته و وقتی جاذبه ای را می‌بینید و لیدر خارجی شروع به تعریف و تمجید می‌کند، ایرانی‌ها زیر لب می‌گویند: تخت جمشید خودمون بهتره، قرمه سبزی خودمون خوشمزه تره و . . . آیا واقعا در زمان سروده شدن این شعر در جای دیگری هنر وجود نداشته است؟

    چاکرم، مخلصم، نوکرم و . . . 

    کلماتی که سالهاست من را آزار می دهد، کلماتی که موقع سلام و یا خداحافظی، مخصوصاً بین آقایان رد و بدل می شود. بخواهیم یا نخواهیم سالها و یا حتی قرن هاست که چاپلوسی نقش به سزایی در تعیین جایگاه افراد در ایران داشته است. اما بعضی‌ها این عبارات را ناخودآگاه استفاده می کنند و ناخودآگاه هم بر روی مغزشان تاثیر می‌گذارد. دفعه بعدی که دست‌تان را روی سینه‌تان گذاشتید و نوکرم را استفاده کردید، ببینید واقعاً شغل شما نوکریست و نوکری می‌کنید؟ بهتر نیست از چند فعل مثبت مثل دوستت دارم و از دیدن شما خوشحال شدم استفاده کنید؟ 

    نون بازومو میخورم

    عبارتی که شاید فکر کنید استعاره باشد، اما در ناخودآگاه شما تاثیر مخربی می‌گذارد، شما بهتر است نان مغزتان را بخورید تا بازو. شاید چنین عبارت‌هایی باعث شده حتی در متمول ترین محله های بزرگ ترین شهرها، ده‌ها مغازه مکمل و پودر بدنسازی فروشی و ده‌ها باشگاه باشد، اما یک کتابفروشی به زور پیدا شده و هیچ کتابخانه‌ای وجود نداشته باشد. 

    علم بهتر است یا ثروت 

    موضوع انشایی که من فکر میکنم می‌خواست ناخودآگاه شما را نسبت به پول و ثروت بدبین کند، وگرنه این دو جایگزین هم نیستند که بشود بین آنها یکی را انتخاب کرد. کسی می تواند از شما بپرسد برای زنده ماندن آب بهتر است یا هوا؟ اگر بچه‌ی شما دفعه بعد چنین موضوع انشایی داشت، ۵ لیتر آب هندوانه به او بدهید و مستند و با عکس به معلمش ثابت کنید که حالش خوب نیست و نمی‌تواند این انشا را بنویسد و سر کلاس حاضر شود، یک روز خلل در روند روده بهتر است از سالها خلل در روند کار مغز. 

    اگه شریک خوب بود، خدا هم شریک داشت

    داشتن شریک کاری، کار گروهی، تاسیس شرکت و . . . یکی از راه های هم افزایی و بهبود شرایط افراد و جامعه است. ربط دادن دو چیز بی ربط به هم ناخودآگاه شما را به سمتی می برد که از کار گروهی فراری باشید. خیلی ساده و با علم می توانید تیم تشکیل دهید، چارچوب و حدودش را مشخص کنید و به حداقل مشکل بربخورید. 

    سخن پایانی

    هر شب به کارهایی که در طول روز انجام داده‌اید، افرادی که با آن‌ها سر و کار داشته‌اید، رسانه‌هایی که اخبار را از آنها دنبال می‌کنید و یا فیلم‌ها و سریال‌هایی که ممکن است دیده باشید، صفحاتی که در شبکه های اجتماعی دنبال می کنید و ورودی‌هایی که به عنوان خوراک به مغز خود می‌دهید فکر کنید. اینها آشغال‌هایی است که ممکن است به خورد مغزتان بدهید. 

    ناخودآگاه، تصمیماتی برای شما می‌گیرد که خودتان هم نمی‌دانید از کجا آمده است، اما آنها همه ریشه در ورودی‌های مغز شما در گذشته دارد. حواستان به ورودی‌هایتان باشد. 

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *