این دکمهها با عنوان «صحبت آسان و آموزشی با سگها» در بازار موجود هستند. اما آیا این ابزارها واقعا کار میکنند و سگها درکی از آنها دارند؟
محققان میگویند اولین گامها را برای کشف این موضوع برداشتهاند و یافتههای مطالعاتشان نشان میدهد سگهایی که برای استفاده از چنین وسایلی آموزش دیدهاند در واقع میتوانند به کلمات از پیش ضبط شده پاسخ دهند.
پروفسور فدریکو روسانو، از دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو که هدایت این مطالعه را بر عهده داشت، در این باره میگوید: «در اینجا ما نشان دادیم که سگها در واقع به کلمات پخششده توسط صفحه صدا توجه میکنند و رفتارهای مناسبی را، مستقل از نشانههای محیطی و تولیدکننده کلمه، از خود نشان میدهند.»
استفاده از تختههای صوتی دکمهای در سالهای اخیر رونق گرفته است، با این حال بحث بر سر این است که آیا این سگها واقعاً به صدای دستگاه پاسخ میدهند یا صرفاً به نشانهها بر اساس رفتار صاحبشان یا زبان بدن آنها واکنش نشان میدهند.
پروفسور روسانو و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو دو آزمایش انجام دادند که در مجموع شامل ۵۹ سگ میشد. این سگها همگی برای استفاده از تخته صدا آموزش دیده بودند.
در آزمایش اول، یک محقق از برچسبهای رنگی برای پوشاندن دکمههای تخته صوتی سگ استفاده کرد. این دکمهها از قبل حاوی تلفظ صوتی ضبط شده برای کلماتی نظیر بیرون، اسباببازی، غذا و گرسنه بودند.
محققان سپس این دکمهها را به صورت تصادفی فشار داده و رفتار سگ را ثبت کردند. بعد از آن صاحبان سگ آزمایش مشابهی را با یک تفاوت عمده انجام دادند: کلمهای که آنها ادا میکردند با مضمون دکمهای که فشار میدادند متفاوت بود.
ارتباطگیری سگها با صاحبانشان از طریق استفاده از دکمههای تعبیه شده روی یک تخته چوبی
بنابه گفته محققان، اینکه صاحب سگ به هنگام فشار دادن دکمه همان کلمات را ادا کرده یا کلمه دیگری را گفته تغییری در نتیجه آزمایش نداده و رفتار سگها ثابت مانده است.
به علاوه نتایج نشان میداد که واکنش رفتاری سگها به دکمههای بازی/اسباببازی هفت برابر بیشتر از دکمههای بیرون/خارج بود.
محققان اکنون در حال بررسی این نکته هستند که آیا سگها میتوانند دکمه صحیح را برای موقعیتهای دیگر خاصی فشار دهند؟ کاری که به گفته آنها نه تنها میتواند به بررسی عمق درک کلمات سگها کمک کند، بلکه روشن میکند که آیا چنین دستگاههایی میتوانند برای ارتباط انسان و سگ استفاده شوند یا نه.
دکتر ملیسا برتت، از دانشگاه زوریخ، میگوید این تحقیق پایه و اساس تحقیقات آینده را ایجاد کرده و نشان داده است که سگها در واقع به صدای دکمهها واکنش نشان میدهند و نه رفتار صاحبشان.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Plos One» منتشر شده است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید