×
آخرین اخبار

کاهش چهار میلیارد مترمکعبی آورد آب سدهای خوزستان در سال آبی جاری

  • کد نوشته: 214950
  • ۱۴۰۳-۱۱-۱۳
  • 2 بازدید
  • اهواز- دیدگاه نیوز- مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان آورد سدهای خوزستان در سال آبی جاری به میزان چهار میلیارد مترمکعب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر است.

    عباس صدریان‌فر شنبه در نشست شورای کشاورزی خوزستان با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از هرگونه تنش آبی در مصارف کشاورزی مدیریت مصرف باید مورد توجه قرار گیرد اظهارکرد: ارائه آموزش های کاربردی و همچنین ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان در این راستا ضروری است.

    وی با بیان اینکه در بهار امسال با مدیریت سیلاب های حوضه آبی کرخه بهترین بهره برداری را داشتیم ادامه داد: ذخیره سازی آب در پشت سد کرخه به خوبی انجام شده به گونه‌ای که شرایط کرخه از سایر حوضه های آبریز بهتر است.

    رییس سازمان آب و برق خوزستان با ابراز نگرانی نسبت به شرایط ذخیره آبی در حوضه آبریز مارون و دز گفت: یکی از نگرانی‌های مربوط به حوضه آبی دز در خصوص حقابه کشت چغندر قند است.

    ورودی آب به سدهای خوزستان به میزان ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب

    صدریان فر بیان کرد: در سال آبی جاری میزان آورد آب سدهای خوزستان چهار میلیارد مترمکعب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده است.

    وی مجموع ورودی آب به سدهای استان در سال آبی جاری را ۲ میلیارد و هفتصد میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: امسال سومین سالی است که آبگیری سدهای استان در شرایط خشکسالی با کاهش ورودی آب همراه است.

    مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: رهاسازی موجی آب از سد مارون در حال انجام است اما باید در شرایط فعلی خشکسالی از سیاست انقباضی در کشت‌های دائمی‌ مثل کشت نیشکر استفاده کرد.

    صدریان فر با ابراز نگرانی از وضعیت آب در حوضه های آبریز کارون، مارون و دز گفت: میزان ذخیره آب در سد مارون یکهزار و ۱۴۸ میلیون مترمکعب است و حجم‌ مفید سد ۹۹۳ میلیون متر مکعب برآورده شده است.

    وی گفت: در شرایط فعلی لازم است قرارگاه رسانه‌ای برای اطلاع رسانی به کشاورزان از وضعیت آب و نوع کشت تشکیل شود.

    مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: سیاست مدیریت یکپارچه حوضه های آبی در استان‌های درگیر خشکسالی با نظارت وزارت نیرو در حال انجام است.

    به گزارش دیدگاه نیوز امسال به دلیل بارندگی های کم استان حوزه کشاورزی با چالش هایی روبه‌رو است.

    همچنین با قطع شدن گاز پتروشیمی‌ها تولید کود اوره کاهش یافت که این موضوع نیز بر کشاورزی استان اثر گذاشته است و باتوجه به این شرایط، بیمه محصولات کشاورزی برای جبران خسارت های احتمالی در استان ضروری است.

    بررسی های انجام شده نشان می دهد که باتوجه به شرایط خشکسالی در استان، ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم خوزستان کشت نشده است.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *