×
آخرین اخبار

چند راهکار برای درمان سرفه شدید

  • کد نوشته: 194776
  • ۱۴۰۳-۰۴-۲۷
  • 55 بازدید
  • سرفه یک واکنش طبیعی و سالم است و به بدن شما کمک می‌کند تا راه‌های هوایی خود را از مخاط، دود و سایر مواد محرک پاک کند. اما سرفه‌های مداوم می‌توانند عوارضی داشته باشند و خواب، کار و فعالیت‌های شما را مختل کنند، به ریه شما آسیب برسانند و شما را خسته کنند.

    چند راهکار برای درمان سرفه شدید

    با استفاده از درمان‌های زیر می‌توانید علائم آن را بهبود بخشید و به کیفیت زندگی خود بیفزایید.

    برای سرفه شدید چی خوبه؟ عسل

    عسل خراش پشت گلو را تسکین می‌دهد. یک مطالعه نشان داد که عسل به اندازه مکمل‌ها برای آرام کردن سرفه‌های شبانه موثر است. در صورت نیاز یک قاشق غذاخوری مصرف کنید یا آن را در یک نوشیدنی گرم بریزید. اما به نوزادان زیر ۱ سال عسل ندهید.

    درمان سرفه شدید با نوشیدن مایعات زیاد

    وقتی بیمار هستید، مخاط می‌تواند از پشت بینی شما چکه کند و به گلو بریزد. هیدراته ماندن این قطره‌ها را رقیق می‌کند. بنابراین، کمتر احتمال دارد گلوی شما تحریک شود و سرفه کنید. به علاوه، این مسئله باعث می‌شود ریه‌های شما راحت‌تر ترشحات را از بین ببرند.

    علاوه بر این، ممکن است بدن خشک و بدون آب، سیستم ایمنی شما را برای ترشح زیاد هیستامین‌ تحت فشار قرار دهد. این مواد شیمیایی بینی شما را متورم کرده و مخاط بیشتری تولید می کند که می‌تواند باعث سرفه شود.

    درمان سرفه های شدید با دمنوش های گیاهی

    دمنوش‌های طبیعی مانند نعناع می‌توانند به کاهش التهاب راه‌های هوایی کمک کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن مایعات گرم، می‌تواند علائم سرماخوردگی از جمله سرفه را کاهش دهد. مایعات ولرم و گرم آبرسان هستند و به کاهش احتقان کمک می‌کند. مقداری چای بابونه آرام بخش دم کنید.

    چای زنجبیل یک انتخاب خوب دیگر است. ممکن است تندی این گیاه به شل شدن عضلات صاف در راه‌های هوایی شما کمک کند. زنجبیل خرد شده را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش دم کنید و قبل از نوشیدن، آن را صاف کنید.

    برای سرفه شدید چی خوبه؟ داروهای بدون نسخه

    برخی از داروهای بدون نسخه که حاوی دوزهای بسیار پایین آسپرین هستند نیز به کاهش علائم گلودرد و سرفه کمک می‌کنند. برخی از داروهای بدون نسخه مکمل‌های ضد سرفه هستند که می‌توانید به آسانی آن‌ها را از داروخانه تهیه کنید.

    پاک کردن خونه از مواد آلرژی زا، برای درمان سرفه شدید

    برخی از افراد به عطرها، بوی شوینده‌های لباسشویی و خوشبو کننده هوا حساس هستند. ممکن است این مواد سینوس‌ها را تحریک کرده و تولید مخاط را افزایش دهند. اگر آلرژی دارید، پاک کردن کپک، گرد و غبار و گرده‌ها از محیط خانه، می‌تواند به کاهش سرفه کمک کند. ممکن است لازم باشد ملحفه‌های خود را با آب داغ و پنجره‌ها را با محلول سفیدکننده بشویید.

    برای سرفه شدید چی خوبه؟ خوابیدن روی سطح شیب دار

    اگر سرماخوردگی یا آلرژی علت سرفه شما است، سعی کنید سر خود را بالاتر قرار دهید. هنگامی که صاف دراز می‌کشید، مخاط می‌تواند جمع شود و گلوی شما را تحریک کند. از یک بالش اضافی استفاده کنید یا سر تخت خود را با سطح ثابتی مانند کتاب بالا بیاورید.

    درمان سرفه شدید با غرغره آب نمک

    غرغره کردن، علاوه بر تسکین گلودرد، می‌تواند به شل شدن مخاط غلیظ، از بین بردن آلرژن‌ها و باکتری‌ها نیز کمک کند. می‌توانید نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. غرغره کنید و سپس تف کنید.

    برای سرفه شدید چی خوبه؟ ترک سیگار

    سیگار باعث فلج شدن مژک‌ها، موهای ریز پوشاننده ریه‌ها، می‌شود که وظیفه آن‌ها از بین بردن مخاط و کثیفی است. به همین دلیل برخی از افراد سیگاری سرفه‌های طولانی مدت دارند. از سیگار، سیگارهای الکترونیکی و قرار گرفتن در معرض دود خودداری کنید.

    هوای مرطوب برای درمان سرفه شدید

    گرفتن دوش بخار می‌تواند به شل شدن مخاط، کاهش احتقان و سرفه کمک کند.

    درمان سرفه های شدید با شستشوی بینی

    مخاط آلرژن‌های ایجاد کننده سرفه را از مجرای بینی و سینوس‌های شما دفع می‌کند. می‌توانید از اسپری سالین استفاده کرده یا شستشوی بینی را امتحان کنید. برای این کار سر خود را کج کرده و آب نمک را در یک سوراخ بینی بریزید و اجازه دهید از سوراخ دیگر خارج شود.

    برای سرفه شدید چی خوبه؟ داروهای استنشاقی آسم

    موثرترین درمان‌ها برای سرفه‌های مرتبط با آسم، کورتیکواستروئیدها و گشادکننده‌های برونش هستند که التهاب را کاهش داده و راه‌های هوایی شما را باز می‌کنند.

    آنتی بیوتیک ها برای درمان سرفه شدید

    اگر عفونت باکتریایی، قارچی یا مایکوباکتریوم باعث سرفه مزمن شما شده باشد، پزشک ممکن است داروهایی را برای رفع عفونت تجویز کند.

    مسدود کننده های اسید، از درمان های سرفه شدید

    هنگامی که تغییر سبک زندگی به بهبود رفلاکس اسید معده کمک ‌نکند، ممکن است برای درمان به داروهایی نیاز داشته باشید که تولید اسید را کاهش دهند. برخی از افراد برای رفع این مشکل نیاز به جراحی دارند.

    سخن پایانی

    هنگامی که با سرفه یا گلودرد گلوی شما تحریک می‌شود، سلول‌های موجود در راه‌های هوایی فوقانی (بینی و گلو) سیستم ایمنی شما را فعال می‌کند تا به مقابله با عوامل ایجاد کننده آن بپردازند. بهتر است سرفه را با درمان علت اصلی آن، از جمله سرماخوردگی، آلرژی، رفلاکس اسید یا داروهای فشار خون و… برطرف کنید. با این حال، شما می‌توانید برخی از درمان های خانگی را نیز برای تسکین سرفه خود امتحان کنید.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *