پس از فوت دو کودک اهوازی بر اثر سقوط در فاضلاب در یک ماه نخست امسال، موضوع فرماندار نداشتن شهرستان اهواز بازهم محل انتقاد مردم و فعالان قرار گرفت.
سپردن شهرستان اهواز با انبوه مشکلات و معضلات آن به یک سرپرست که البته عهده دار مسوولیت مهم دیگر هم هست، موجب شده تا بسیاری از جلسات و ستادهای فرمانداری به ریاست معاونین فرمانداری و در سطوح پایین مدیریتی برگزار شود.
این نخستین بار نیست که فرمانداری اهواز به مدت طولانی به سرپرست موقت سپرده میشود و اهواز درسالهای گذشته غالبا بدون فرماندار بوده است موضوعی که باعث تزلزل جایگاه فرمانداری اهواز و به تبع آن به کاهش قدرت تصمیمگیری و تاثیرگذاری آن منجر شده تا جایی که شاهد پیچیده تر شدن برخی معضلات اهواز هستیم.
اهواز یک سوم جمعیت استان را در برگرفته و انتصاب یک فرماندار قوی و دارای اختیارات لازم از آن جهت مهم است که حدود نیمی از جمعیت شهر در سکونتگاههای غیر رسمی، بافت فرسوده و محلات کمبرخوردار سکونت دارند و به زیرساختها و امکانات اولیه زندگی نیاز فوری دارند.
فرماندار علاوه بر آن، نظارت بر مصوبات و تخلفات شهرداری کلانشهر اهواز را برعهده دارد که در موارد زیادی از جمله فیشهای حقوقی جنجال برانگیز بوده است.
وی همچنین باید به معضلات و مسائل مهمی ورود کند که از جمله آن حفاریهای فاضلاب، عقب ماندگی شدید در طرح مسکن ملی، جابهجایی بازارچههای سنتی، فعال سازی مجدد قرارگاه محرومیت زدایی خاتم الانبیا (ص) ، عدم امکان توسعه شهری به علت محدودیتهای شرکت نفت، سدمعبر وانتبارها، چهره ناپسند بلوارهای ورودی شهر و… است.
مسعود فلاحی فرماندار پیشین اهواز سال قبل، استعفای خود را تقدیم کرد تا آنکه خلیلیان استاندار سابق خوزستان در شهریور ۱۴۰۱ معاون خود را با حفظ سمت به عنوان سرپرست فرمانداری اهواز منصوب کند.
به نظر میرسید سید احمد موالی زاده خیلی زود از یکی از دو سمت خود در استانداری و فرمانداری کنار برود اما این اتفاق تاکنون در سال ۱۴۰۲ نیز رخ نداده و محراب استاندار کنونی خوزستان در ۴ ماه گذشته همچنان اهواز را بدون فرماندار باقی گذاشته است.
در گذشته نیز نبیالله خون میرزایی از اسفند ۹۵ به مدت ۱۴ ماه سرپرستی فرمانداری را برعهده داشت و پس از او عالمی نیسی ۱۵ ماه سرپرست بود تا آنکه حکم فرمانداری اهواز را دریافت کرد.
بر اساس ماده ۹۴ قانون خدمات کشوری «تصدی بیش از یک پست سازمانی برای کلیه کارمندان دولت ممنوع است. در موارد ضروری با تشخیص مقام مسئول مافوق تصدی موقت پست سازمانی مدیریتی یا حساس به صورت سرپرستی بدون دریافت حقوق و مزایا برای حداکثر ۴ ماه مجاز است.»
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر دیدگاه نیوز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید