به گزارش دیدگاه نیوز؛ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرگ های زودرس در کشور به مرحله نگران کننده ای رسیده به گونه ای که بر اساس یک آمار کلی طی سال های اخیر بالغ بر نیم درصد از مرگ و میرها در گروه های سنی زیر ۷۰ سال و ۲ درصد برای زیر ۵۰ ساله ها ثبت شده است.
رضا ملک زاده روز پنجشنبه در نشستی با عنوان «کوهورت مادران و فرزندان پرشین یا مطالعات همگروهی آیندهنگر ( PERSIAN COHORT) » در محل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: حدود سه هزار و ۸۰۰ مرگ زودرس در یکسال گذشته در کشور گزارش شد که علت اصلی آن بیماریهای غیر واگیر بود.
وی افزود: ۸۵ هزار مرگ و میر افراد زیر ۵۰ سال که ۲ درصد از مرگ و میرها را شامل میشود، پارسال در کشور ثبت شدکه این یک فاجعه هست زیرا با مرگ هر پدر و مادری در یک خانواده؛ ستون خانواده از بین میرود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: با وجود اینکه امروزه بیماریهای غیر واگیر دلیل اصلی مرگ انسانها به شمار میرود اما ۷۰ درصد آنها قابل پیشگیری است.
ملک زاده به ضرورت کاستن میزان مرگ و میر کودکان اشاره و خاطرنشان کرد: در این راستا نیاز است که زایمانهای ایمن افزایش پیدا کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران در طب کودکان رتبه خوبی در منطقه و جهان ندارد، ادامه داد: دلیل اصلی آن فراهم نبودن زیر ساختهای پژوهشی در رشته طب کودکان در سالهای گذشته بوده است.
وی تاکید کرد: در عرصه تعداد دانشجویان پی اچ دی، همکاریهای بین المللی و تیمهای تحقیقاتی در حوزه کودکان باید جدی تر از گذشته ظاهر شویم تا بتوان کمبود یاد شده را در سالهای آینده جبران کرد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به رتبه ۱۶ ایران در تولید علم و تعداد مقالات و مستندات در رشته پزشکی بالینی در گستره جهانی اشاره کرد و گفت: این در حالی است که در گذشته رتبه ایران ۲۳ و ۲۴ بوده است، همچنین رتبه ایران در رشته داروسازی هفت است و رتبه اول را در منطقه از حیث تعداد مقالات و استنادات داریم.
مطالعات همگروهی آیندهنگر (PERSIAN COHORT) وضعیت سلامت گروهی از جامعه را بررسی و تا آینده پیگیری می کند، بدین صورت که بیماریهای مختلف، آزمایش ها، داروهای مورد استفاده و نحوه تغذیه گروه، مورد مطالعه قرار گرفته و ثبت میشود تا درباره بیماریهای احتمالی که در آینده افراد به آن مبتلا میشوند تصمیمات بهتر در جهت پیشگیری و درمان گرفته شود، همچنین در تشخیص عوامل خطر در یک بیماری جدید نیز مؤثر خواهد بود.
این مطالعات با محوریت پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی استان های اصفهان، گیلان، کرمان، مازندران، گلستان، فارس، یزد، مازندران و کرمانشاه صورت می گیرد.
نشست کشوری کوهورت مادران و فرزندان پرشین با حضور معاون وزیر بهداشت، جمعی از مدیران دانشگاه های علوم پزشکی استان های اصفهان، گیلان، کرمان، مازندران، گلستان، فارس، یزد، مازندران و کرمانشاه با هدف بررسی وضعیت درمانی و پژوهشی در حوزه مادران و فرزندان در محل تالار نفیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دارای حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۸۰۰ عضو هیأت علمی است.
این دانشگاه با داشتن ۱۱ دانشکده و ۴۷ مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، از دانشگاههای علوم پزشکی برتر کشور است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
مدیر مسئول دیدگاه نیوز، کارشناس مدیریت فرهنگی و دارای سابقه ی ۱۰ ساله در هیئتهای تحریریه بیش از ۶ خبرگزاری است. وی فعال اجتماعی محیط زیست بوده، مدرس فن بیان و سخنوری و دارای مقام کشوری در شاهنامه خوانی و نقالی میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید