به گزارش دیدگاه نیوز ، تایم در گزارش خود با استناد به پژوهشی که اخیرا منتشر شد گفته است واکسن کووید-۱۹ این شرکت آمریکایی همچنان قادر به محافظت در برابر دو گونه جهشیافتهای است که در بریتانیا و آفریقای جنوبی شناسایی شد. تایم این موضوع را «خبر خوب» عنوان میکند.
اما در ادامه اشاره شده خبر «نه چندان خوب» این است که در بدن افراد واکسینهشده با این دوز مدرنا، آنتیبادیهای ایمنی تولیدشده به میزان ویروس اصلی و جهشنیافته کرونا نیست. این میزان شش برابر کمتر از میزان آنتیبادی تولیدشده در مقابل ویروس جهشنیافته است.
با این حال، در گزارش تایم به مطالعهای دیگر نیز اشاره شده که در آن محققان شرکت مدرنا و همکارانشان در موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا میگویند که میزان آنتیبادیهای تولیدشده برای محافظت برابر کووید-۱۹ همچنان در سطح کافی بالا است.
استیفن هوگ، رییس شرکت مدرنا، در این زمینه گفته در زمینه تاثیر جهشهای ویروس روی سطح محافظت واکسن ترجیح میدهد هوشیار باقی بماند تا اینکه نگران باشد.
این گزارش در ادامه نوشته ویروسها به صورت مداوم جهش مییابند و در نهایت ترکیبی از تغییرات ویروس میتواند آن را بیشتر عفونی و کشنده کند.
دلیلی برای نگرانی نیست
در حال حاضر در بریتانیا گونه جهشیافته دستکم ۵۰ درصد قابلیت بیشتری در گسترش از فردی به فرد دیگر دارد و گونه آفریقایی هم جهشهایی در قسمتهای اصلی داشته که میتواند کمک کند ویروس از سلولهای ایمنی تولیدشده برای مبارزه با آن فرار کند.
رییس مدرنا این مساله را دلیلی برای نگرانی نمیداند، اما اشاره میکند که دست بالا داشتن بر جهشها «حیاتی» است.
مدرنا از تابستان امسال اولین تغییر عمده از ویروس اصلی ایجادشده در چین را ردیابی کرد. از آن زمان تیم مدرنا خون افراد واکسینهشده را در برابر بیش از ۵۰ نوع ویروس آزمایش کرده و هیچیک از آنها نگرانی در مورد شکست محافظت ایجادشده توسط واکسن به وجود نیاورد.
بررسی استراتژیهای مقابله
اکنون شرکت مدرنا در حال مذاکره با موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکاست تا در مطالعاتی بیشتر به استراتژیهای دیگر برای استفاده در زمان عبور گونه آفریقای جنوبی از سد محافظتی واکسن بپردازد.
یکی از گزینهها افزودن یک دوز دیگر علاوه بر دو دوز فعلی از واکسن موجود برای تقویت واکنش ایمنی بدن و جبران هرگونه افت آنتیبادی است. دوز سوم احتمالا برای شش ماه تا یک سال پس از دومین دوز توصیه میشود. راه حل دیگر هم ساخت یک واکسن جدید است که برای گونه جهشیافته استفاده شود.
با این حال عامل محدودکننده در این زمینه آزمایش واکسن جدید برای ایمنی و تاثیرگذاری است، اما حتی با این وجود این موضوع به اندازه واکسن اول زمان نیاز نخواهد داشت، چرا که نهادهای تاییدکننده واکسن آن را گونهای جدید و مشابه تغییراتی میدانند که هر سال در واکسن آنفولانزا هم اعمال میشود.
آمادگی داشتن عاقلانه است
هوگ، رییس مدرنا، میگوید آمادگی برای اینکه ویروس بتواند سد محافظتی واکسن را بشکند، کاملا عملی «عاقلانه» است.
او در گفتوگویش با تایم اشاره کرده که واکسن موجود «بسیار خوب» است، اما این ویروس هنوز متوقف نشده و «ما نیزار داریم تلاش کنیم از آن جلو بزنیم.»
در همین زمینه هوگ تولید واکسنی جدید برای گونه آفریقای جنوبی را «کاملا پیشگیرانه» میخواند.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید