به گزارش دیدگاه نیوز، شهر لالی که همانند جزیرهای در محاصره چندین رودخانه و چشمه سارهای شیرین و همچنین ۹۰ کیلومتر حوضه آبگیر دریاچه سد گتوند قرار دارد اما از داشتن آب پایدار رنج میبرد.
محل آبگیری و تاسیسات آبرسانی شهر لالی در دره رگ تراز بخش هتی قرار دارد که محل سر آب تمام کوهستان و دشت های این بخش است و هنگام بارندگی این رودخانه طغیان کرده و هر تاسیسات و ابنیه در سر راه خود را بر میدارد.
در سالهای گذشته طغیان رودخانه ناشی از بارش شدید باران، موجب شد یک سد تنظیمی در شهرک تراز به طور کامل تخریب شود و در سیلاب سال ۹۲ لالی نیز، تاسیسات آبرسانی این شهر زیر آب این رودخانه رفت و حتی راه عبور و مرور بخش هتی هم که از کنار و بالای این تاسیسات میگذرد کاملا مسدود شد.
در آن روزها که در ایام تعطیلات نوروز بود مردم لالی و میهمانان نوروزی به مدت ۲۰ روز آب نداشتند و آب شهر به طور کلی قطع شد و اهالی لالی به چشمههای اطراف و خرید آب روی آوردند.
آب تاسیسات آبرسانی لالی از رودخانه تراز تامین میشود و جانمایی نامناسب این تاسیسات باعث شده تا در فصل تابستان که دبی رودخانه به کمترین حد خود میرسد تامین آب را با مشکل روبه رو کند به طوری که هر روز باید با استفاده از ماشین آلات، محل پمپهای آب را گود کرده و سد انحرافی بزنند تا بلکه آب بیشتر جمع شود و به سوی منبع پمپاژ شود.
در بارندگی اوایل هفته جاری در لالی نیز گرچه میزان بارش کم بود اما آب به مدت یک روز کدر شد و آبفا لالی، اطلاعیهای مبنی بر احتمال قطعی و افت فشار آب صادر کرد و از شهروندان خواست در مصرف آب صرف جویی کنند.
مدیر اداره آب و فاضلاب لالی در این باره میگوید: همه دعا میکنند باران ببارد اما ما دعا میکنیم نبارد.
مرتضی مرادی در گفت و گو با دیدگاه نیوز با تایید این مشکلات بیان کرد: ما از ترس و استرس قطعی آب، برخلاف سایر مردم دعا میکنیم حداقل بالادست تاسیسات ما کمتر باران بیاید چرا که محل آبگیر ما در بستر رودخانه تراز است.
مرتضی مرادی افزود: در سالهای پیش نیز در اثر بارندگی و طغیان رودخانه هفتهها آب آشامیدنی شهر لالی دچار قطعی کامل شد و مشکلات فراوانی برای شهروندان به وجود آمد.
وی ادامه داد: متاسفانه در فصل تابستان هم مشکل کمی و کیفی تامین آب از این رودخانه به دلیل کمی دبی آن را داریم که برای برون رفت از این مشکل طرح حفر چاههای بخش هتی لالی داده شد.
رییس اداره آب و فاضلاب لالی بیان کرد: هم اکنون چاهها حفر و بخشی هم از خط انتقال آب کار شده است اما انتظار داریم دستگاه متولی سریعتر کار را تمام کند تا آب وارد مدار شبکه توزیع شهر شود.
فرماندار لالی نیز درباره پروژه خط انتقال آب از چاههای بخش هتی گفت: طول خط انتقال این پروژه ۲۰ کیلومتر است که تاکنون ۱۲ کیلومتر حفاری و لوله گذاری انجام شده است.
گودرز ترکی زاده افزود: پیمانکار در هشت کیلومتر باقی مانده مشغول کار است که امیدواریم با تزریق به موقع اعتبار از سوی سازمان آب و برق خوزستان که متولی انجام کار است، این پروژه سرعت بیشتری گیرد.
وی ادامه داد: طبق مصوبه نشست مهر امسال مقرر شد این پروژه تا پایان سال تمام و آب وارد مدار شود.
فرماندار لالی گفت: اعتبار اولیه این پروژه ۳۵۰ میلیارد ریال در سال ۹۶ بود که با توجه به تعدیل و افزایش قیمتها به بالای ۵۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید.
شهرستان لالی با حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت در شمال خوزستان واقع است و مرکز آن با اهواز ۱۷۰ کیلومتر اهواز فاصله دارد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید