به گزارش خبرروز، امید بهرامپور، نویسنده و منتقد تئاتر در یادداشتی پیرامون شروع جشنواره ی سی و چهارم استانی فارس با عنوانِ “دورهمی یا جشنواره؟؟؟” آورده است:
سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی فارس به گونه ای شروع شد که باز هم عده ای از هنر دوستان پشت در ماندند.
فقدان زیر ساخت مناسب به همراه عدم مدیریت صحیح به گونه ای دست به دست هم داد که دوستداران هنر،که خود را از جای جای استان به محل نمایش در سالن لایق رسانیده بودند باز هم پشت در ماندند.
در شهر شیراز با وجود چندین دانشکده هنر،چند صد دانشجو در زمینه های مختلف هنرهای نمایشی و ظرفیت بالای استقبال عام،جشنواره ای برگذار شد که مخاطبانش تنها خودی ها و به قول معروف پیشکسوتان بودند.
سوال اصلی اینجاست که وجود این جشنواره چه منفعتی برای دوستداران هنر دارد؟
اگر جشنواره برای کارکنان ارشاد و سازمان های دولتی و پیشکسوتان است دیگر نیازی به تبلیغ نیست چون در شهر فرهنگ و هنر الی ماشالله تا بخواهید پیشکسوت و مدیر وجود دارد که بتوان سالن هفتاد نفری لایق را پر کرد؛اما اگر اسمش جشنواره ی مردمی است چرا یک بلیط به چند صد دانشجوی تئاتر تعلق نگرفته است.
مگر هدف جشنواره ها رشد و شکوفایی فرهنگ و هنر نیست؟پس چرا در چنین جمع فرهنگی برگه های بلیط بین دوستان و آشنایان توزیع میشود و کمترین ارزشی برای نسل جوانی که خود را از صدها کیلومتر دورتر رسانیده قائل نمیشوید.
دوستان در برابر اعتراض میگفتند سالن بیش از این جای ندارد اما جواب ندادند که چرا دوازده نمایش حداقل شصت دقیقه ای در پنح روز و هر نمایش تنها در دو سانس اجرا میشود و روزهای بیشتری برای اجرای نمایش در نظر گرفته نشده است که هنردوستان بتوانند بهره ای از این جشنواره شما بخوانید دورهمی ببرند.
علاوه بر موارد فوق رفتار زننده ی مسئولین برگزاری جشنواره،تاخیر در اجرا و توزیع دلبخواهی بلیط،همه و همه نشان از عدم نظارت بر سی و چهارمین جشنواره ی تئاتر استان فارس بود.
امید بهرامپور
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
خبرنگار دیدگاه نیوز در شهر شیراز می باشد. وی مستندساز، تدوینگر و عکاس شیرازی است که فعالیت خود را از سال ۸۸ با انجمن سینما جوانان شروع کرده و ساخت مستندهای “دروازه حقیقت”، “من میخوام معتاد بشم”، “طاووس ها پرواز را نمیفهند”، “سوداگرانِ بی سودا”، “وداع”، “آبفروش” و “کتایون” را در کارنامه دارد، وی در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، هنری و سینمایی قلم میزند .
واقعا گزارش درست و عالی ای بود به عنوان یه دانشجو نه تنها حق زندگی با آینده ی خوب رو نداریم حتی حق نداریم یه نمایش رو نگاه کنیم چرا که پارتی بازی در جای جای این کشور اتفاق میوفته ، با تشکر از خودی ها و کارکنان ارشاد و مدیران و پیشکسوتان که هرگز ، هرگززززز قصد بازنشستگی یا عقب ماندن ندارند
نقد های جناب بهرام پور رو دنبال میکنم این طور که معلومه هنرمند مردمی ای هستن ، حداقل حرف اون دسته از هنر دوست هایی که پشت در موندن رو زدن
کاملا به حق گفته شده. و دورهمی فجر امسال نیز مانند سالهای قبل به بدترین شکل آغاز شد. کلا جشنواره های این چنینی محفلی برای دیدن دوستان قدیم تئاتری شده و نهایتا تقدیم جوایز به دوستان و نور چشمی هایی که از تقسیم سالن اجرایی آنها ( سالن حافظ) مشخص است .از قبل جایگاهی برای دریافت جوایز آنها در نظر گرفته شده. در نتیجه این جشنواره ها باعث ایجاد انگیزه برای کار کردن جوانان تئاتری نمی شود بلکه دلسردی ایجاد میکند. مخاطب جدیدی به کارهای تئاتری اضافه نمیکند. تنها دوستان اداره ارشاد و … که کارهای عموم را هم به رایگان تماشا میکنند. در این جشنواره ها کارهای جشنواره ای را هم تماشا میکنند.