به گزارش دیدگاه نیوز ، مسئولان مدیریت تربیت بدنی برنامه زمانبندی مسابقات را اعلام کردهاند و دیگر وقتش رسیده که به قول ورزشیها، تیمها بسته شوند و لیست نفرات مشخص شود. کسانی که مسئول جذب بازیکن از قسمتهای مختلف دانشگاه هستند، با وسواس خاصی نسبت به بستن لیست تیم خود اقدام میکنند. شوخی نیست؛ این یک تورنمنت هیجانانگیزی است که شاید به لحاظ مادی چندان آوردهای برای شرکتکنندگان نداشته باشد. اما از نظر معنوی و مخصوصا بالابردن روحیه اساتید و کارکنان و ایجاد انگیزهای مضاعف در بین افراد، بسیار مهم است.
لیستها بسته میشود. تیمها آماده حضور در مسابقات هستند. مدیریت تربیت بدنی مسئول هر تیم را دعوت کرده تا قرعه کشی مسابقات انجام شود. مسئولان تیمها یک کار دیگری نیز باید انجام دهد و آنهم تحویل گرفتن لباس یا به قول ورزشیها کیت ورزشی تیمها است. دانشگاه هر سال سعی میکند لباسهای متنوعی نسبت به سال قبل تهیه کرده و در اختیار شرکت کنندگان قرار دهد.
دیگر همه چیز مهیای شروع مسابقات است و من آرام آرام به سالن ژیمنازیوم دانشگاه (محل برگزاری مسابقات) نزدیک میشوم. یک نفر از کارکنان که مشخص است به سختی توانسته از جلسهای که در آن بود تمام شود و کارهایی که رئیسش به اون سپرده بود را راست و ریس کند، با عجله دارد از پلههای ژیمنازیوم بالا میرود تا زود لباسهایش را عوض کرده و اندکی نرمش کند و وارد مسابقه شود. حال بماند که در این بین باید داد و فریادهای همتیمیهایش را نیز تحمل کند که چرا دیر کرده است!
آن طرف هم یک استادی را میبینم که برخلاف همیشه که دانشجویان میخواستند کلاس زود تمام شود، این بار این استاد است که خدا خدا میکرد که زود کلاسش تمام شود تا بتواند خودش را بهموقع به ژیمنازیوم برساند.
وارد ژیمنازیوم میشوم. شور و شوق وصف ناپذیر کسانی را میبینم که تمامی مشکلات خود را پشت در ژیمنازیوم گذاشتهاند و تنها چیزی که در این لحظه به آن فکر میکنند، پیروزی در مسابقه است. آری اینها هرکدام در میان انبوهی از مشکلات، راه میانبری را برای فرار از استرس و ناراحتی و اندکی تفریح و بگو بخند انتخاب کردهاند و آنهم چیزی نیست جز مسابقات ورزشی.
فراموشی مشکلات روزمره، به مدت یکی دو ساعت
یونس شاهمرادی یکی از کارکنان دانشگاه را میبینم. او از جمله کارمندان ورزشکار و فعال دانشگاه تبریز است که ۱۸ سال سابقه کار دارد نزدیکش میشوم. دست بر قضا همه میدانند که من یک خبرنگار هستم و بی علت به سمت کسی نمیروم.
از او در خصوص مسابقهای که در آن شرکت کرده است میپرسم. میگوید در دو رشته فوتسال و والیبال در این مسابقات حاضر شده است. تیم فوتسال دانشکده برق و تیم والیبال دانشکده ریاضی که بازی اول فوتسال را برنده شدهاند و والیبال را باختهاند.
در مورد حال و هوای ورزشی این روزهای دانشگاه و شور و نشاط کارکنان و اساتید میپرسم. اینطور جوابم را میدهد که مسابقات ورزشی تاثیر بسیار زیادی در روحیه همکاران داشته و به همین دلیل از متولیان مسابقات تشکر میکند.
او معتقد است وقتی که همکاران یکی دوساعت را در ژیمنازیوم حاضر میشوند، گویا تمامی مشکلاتی راکه بردوششان است، فراموش میکنند. راست هم میگوید انگار نه انگار که همان کارمندانی هستند که با مشکلات معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند.
پس از مصاحبه با آقای شاهمرادی، یکی دیگر از همکاران خوش ذوق و البته ورزشکار دانشگاه را زیر نظر گرفتهام تا چند کلمهای را نیز با او صحبت کنم.
بازی خاطرهانگیز دکتر پزشکیان در ژیمنازیوم
خودش را معرفی میکند. یعقوب لطفی هستم؛ با ۲۲ سال سابقه، در مدیریت امور حقوقی دانشگاه خدمت میکنم.
او میگوید سال گذشته در چهار رشته شرکت کرده بود ولی امسال به دلیل مشغله کاری زیاد، تنها در دو رشته والیبال و فوتسال بازی میکند.
آقای لطفی معتقد است که مسابقات ورزشی کارکنان و اساتید فرصتی مناسب برای تخلیه انرژی همکارانی است که در طول روز با سختیهایی محیط کاری دست و پنجه نرم میکنند.
عضو شورای کارکنان دانشگاه تبریز ضمن تقدیر از مسئولان برگزاری این مسابقات، از رئیس و معاونین دانشگاه نیز که از قضا آنها نیز جزو ورزشکاران و علاقمندان به ورزش هستند، قدردانی میکند و فضای دوستانه این مسابقات را محلی برای تعامل هرچه بیشتر ما بین مسئولان دانشگاه و اساتید و کارکنان میداند.
او میگوید که کارکنان دانشگاه ۱۱ ماه سال را منتظر مانده و لحظه شماری میکنند تا مسابقات دهه فجر فرابرسد و با آن کُریخوانیهای مخصوصی که دارند، بخشی از مشکلات را فراموش کنند و به قول خودمانیتر خودشان را برای چند ماه هم که شده، شارژ روحی کنند.
آقای لطفی از بازی خاطرهانگیز دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهوری هم یادی میکند. زمانی که دکتر پزشکیان نماینده مجلس بود و در قالب تیم نمایندگان مجلس بازی دوستانهای را با تیم منتخب دانشگاه تبریز و علوم پزشکی تبریز در ژیمنازیوم دانشگاه انجام داده بود.
این کارمند دانشگاه در پایان از رشد کمی و کیفی مسابقات نیز میگوید و همچنین معتقد است برخلاف سالیان گذشته، هیچ تفاوتی بین همکاران دانشگاه و نیروهای شرکتی وجود ندارد و شاید بیش از نیمی از اعضای تیم منتخب دانشگاه را نیروهای شرکتی تشکیل دادهاند که نشان از نگاه صمیمی و یکپارچه مدیریت دانشگاه است.
مصدومیتی ۶ ماهه بخاطر تنهای که خطا نبود! / جوایز باید در خور دانشگاهیان باشد
به سراغ یکی دیگر از کارکنان زحمتکش دانشگاه میروم تا چند کلمهای هم با او صحبت کنم.
آقای رسول محمدزاده کارمند با سابقه دانشگاه و همکار اداره آموزش دانشکده اقتصاد که ۲۲ سال است در دانشگاه خدمت میکند و یکی از فوتبالیستهای حرفهای دانشگاه تبریز به شمار میرود.
او معتقد است مسابقات دهه فجر دانشگاه تبریز به هیچ عنوان رقابتی نبوده و فضا کاملا رفاقتی است. بهطوریکه بعضی از همکاران که به دلیل دوربودن محل کار، همدیگر را کمتر میبینند، این مسابقات بهانهای میشود برای تجدید دیدار و خوش و بش و البته کُریخوانیهای حیثیتی!!!
آقای محمدزاده ضمن تقدیر از مدیریت تربیت بدنی دانشگاه، دو خواسته از متولیان برگزاری این مسابقات دارد.
اولین خواسته او تداوم برگزاری مسابقات ورزشی در مناسبتهای مختلف است و دومین مطالبه، اختصاص جوایزی درخور برای اساتید و کارکنان. او معتقد است هرچند که هیچکدام از اساتید و کارکنان بخاطر مسائل مادی در این مسابقات شرکت نمیکنند اما هرچقدر جوایز در نظرگرفته شده، نفیستر و با ارزشتر باشد، به همان اندازه انگیزه افراد نیز برای جدی گرفتن مسابقات بیشتر و بیشتر میشود.
از او میخواهم خاطرهای را از حضور در این مسابقات بیان کند. میگوید وقتی که خیلی جوان بود و در یک مسابقه رودرروی یکی از همکاران دانشگاه (آقای نادر نظری) بازی میکرد، آقای نظری یک خطای شدیدی روی او انجام داد و این خطا منجر به مصدومیت چندین ماهه محمدزاده شد در حالیکه آقای نظری با آن لهجه شیرینش میگفت «چه خطایی؟ من که خطا نکردم. بلند شو و بازیات را ادامه بده!!!»
هیچ بهانهای برای سستی و تنبلی قابل قبول نیست
نوبتی هم باشد، نوبت بانوان عزیز دانشگاه است. کسانی که علاوه بر وظایف کارمندی، مسئولیت سنگین خانهداری و رهبری معنوی خانه را نیز برعهده دارند و اگر بیشتر از همکاران آقا به تفریح و ورزش نیاز نداشته باشند، کمتر از آنها نیز ندارند.
یکی از این همکاران، خانم معصومه قاسمی کارمند مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه با ۲۷ سال سابقه است.
خانم قاسمی که جزو نفرات پای ثابت تیم والیبال بانوان دانشگاه است، امسال علاوه بر والیبال، در رشته آمادگی جسمانی نیز شرکت کرده است و اتفاقا نتایج بسیار خوبی نیز کسب کرده و در رشته والیبال مقام نخست و در آمادگی جسمانی جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
او از میزان علاقه شدید خود به ورزش میگوید. بهطوریکه چند روز قبل از برگزاری مسابقات، روزشماری و لحظهشماری میکند تا روز بازی فرا برسد.
خانم قاسمی میگوید که هیچ بهانهای را برای سستی و تنبلی نمیپذیرد و حتی در روزهای عادی که مسابقهای برگزار نمیشود، ورزش کردن را ترک نمیکند.
این کارمند با سابقه دانشگاه، برگزاری مسابقات ورزشی کارکنان را عاملی مهم در جهت حفظ روحیه مثبت مخصوصا در بین بانوان میداند که موجب ایجاد انگیزه، افزایش شور، نشاط، امید و ارتقاء سطح سلامت جسمی و روانی در بین کارکنان میشود.
خانم قاسمی ضمن تقدیر از عوامل برگزاری مسابقات، انتقادی نیز به کمبودن تعداد رشتههای ورزشی بانوان نسبت به آقایان دارد و توزیع نامناسب لباس ورزشی بانوان را یکی دیگر از نقاط ضعف این مسابقات عنوان میکند.
کارمندی برای تمام رشتههای ورزشی
این بار میخواهم با خانم صفیه محمدخانی کارمند مدیریت امور دانشجویی گفتوگویی داشته باشم.
خانم محمدخانی میگوید که ۲۴ سال است در دانشگاه خدمت میکند و بخاطر علاقه وافری که به ورزش دارد، تقریبا در تمامی رشتهها مسابقه میدهد. اما این حضور در چندین رشته، موقع گرفتن حکم قهرمانی به یک چالش تبدیل میشود و چون به لحاظ قانونی هر فرد تنها میتواند در دو رشته حکم قهرمانی بگیرد، موقعی که برای گرفتن حکم قهرمانی در مسابقات شنا حاضر میشود، مسئولان برگزاری مسابقات این دست و آن دست میکردند و قوانین را بازگو میکنند.
تا اینکه او متوجه موضوع شده و با خنده میگوید «میدانم منظورتان چیست! من برای حکم قهرمانی شرکت نکردهام بلکه بخاطر علاقه به ورزش و هیجان مسابقات حضور پیدا کردم»
خانم محمدخانی، شکوفایی استعدادها، ایجاد لحظات خوش و لذتبخش در کنار همکاران و فراموشی مشکلات متعدد کاری و شخصی را مهمترین نقطه مثبت این مسابقات عنوان میکند.
مطالبه برگزاری مسابقات ورزشی کارکنان به مناسبتهای مختلف
خانم عذرا کورهپز اصل، کارمند مدیریت امور آموزشی دانشگاه با ۲۷ سال سابقه یکی دیگر از بانوان همکار دانشگاه تبریز است که در رشته دارت و از تیم مدیریت تحصیلات تکمیلی در این مسابقات شرکت کرده است.
او میگوید برگزاری چنین مسابقاتی در افزایش کارایی کارمندان بسیار تاثیرگذار است و موجب کاهش استرس در بین همکاران میشود.
خانم کوره پز نیز مثل اکثر کارکنان از مسئولان برگزاری مسابقات ورزشی میخواهد تا در طول سال و در مناسبتهای مختلف، مسابقات ورزشی کارکنان برگزار شود.
بعد از گفتوگوی صمیمی با تعدادی از شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات، به سراغ مدیر تربیت بدنی دانشگاه میروم تا در خصوص جزئیات این مسابقات با او صحبت کنم.
ثمرات بسیار ارزشمند مسابقات ورزشی در جسم و روح کارکنان
دکتر محمدرسول خدادادی میگوید: جشنواره ورزشی ثمرات بسیار ارزشمندی در جسم و روح کارکنان دانشگاه دارد. این جشنواره موجب میشود همکاران دانشگاه انگیزه لازم و کافی برای تناسب اندام، آمادگی جسمانی و داشتن نشاط و سلامتی را در خود بپرورانند.
او میافزاید: محیطهای ورزشی با ایجاد فضای صمیمی و پرنشاط میتوانند در کاهش استرس و اضطراب، بالا رفتن سطح عملکرد سازمانی، حفظ روحیه انساندوستی و ارتقاء خلاقیت و تمرکز ذهنی نقشآفرینی کنند. چراکه رفاه و نیکزیستی در بستر رفع نیازهای رشدی و نیازهای اساسی همکاران دانشگاه از مسیر غنی ورزش بهتر و مطمئنتر خواهد بود. بنابراین مدیریت تربیت بدنی دانشگاه با ترسیم اهداف کمی و کیفی و با داشتن نگاه علمی سعی دارد در تأمین رفاه دانشگاهیان سهم مهمی را ایفا نماید.
حضور ۵۶۵ نفر از اساتید و کارکنان دانشگاه در مسابقات ورزشی
از او در خصوص تعداد شرکتکنندگان در این مسابقات میپرسم. میگوید: بیست و چهارمین دوره جشنواره ورزش کارکنان دانشگاه تبریز در هشت رشته ورزشی مختص آقایان شامل شنا، تنیس روی میز، شطرنج، فوتسال، والیبال و بدمینتون (در مسابقات دهه فجر) و تیراندازی و دو و میدانی (در هفته تربیت بدنی) و چهار رشته ورزشی مختص بانوان شامل دارت، آمادگی جسمانی، والیبال و شنا در حال برگزاری است.
مدیر تربیتبدنی دانشگاه تبریز در ارتباط با میزان مشارکت کارکنان و اساتید در مسابقات ورزشی سال ۱۴۰۳ نیز اظهار میکند: امسال استقبال همکاران دانشگاه تبریز از این مسابقات نسبت به سال قبل، افزایش نسبی دارد. بهطوریکه در مجموع ۵۶۵ نفر (عضو هیات علمی و کارمند) شامل ۵۱۵ همکار مرد و ۵۰ همکار زن، در این دوره از مسابقات شرکت کردهاند. اما لازم است این میزان بیشتر و بهتر شود. مخصوصا در بخش خواهران نیازمند اهتمام جدی نمایندگان ورزش دانشکدهها و واحدهای اداری هستیم.
برگزاری مسابقات ورزشی در طول سال، منوط به تشکیل کارگروه ورزش کارکنان
در ادامه این گفتوگو، مطالبه اکثر کارکنان مبنی بر برگزاری این مسابقات در طول سال و در مناسبتهای مختلف را مطرح میکنم که دکتر خدادادی اینگونه پاسخ میدهد: مدیریت تربیت بدنی دانشگاه در جهت رونقبخشی بیشتر به این مسابقات و جشنوارهها مصمم است که در اسرع وقت مجوز تشکیل کارگروه ورزش کارکنان را دریافت نماید. این اقدام مدتی است که با وقفه مواجه بوده و مدیریت تربیت بدنی وقفه در تشکیل کارگروه را به صلاح ورزش کارکنان نمیداند. در مرحله بعد ذائقهسنجی ورزشی کارکنان در بخش آقایان و بانوان باید مورد بررسی میدانی قرار گیرد و نهایتا اقدام به فرهنگسازی ورزشی در افزایش مشارکت ورزشی شود.
او ادامه میدهد: قطعا برگزاری مداوم و بدون وقفه جشنواره ورزشی اساتید و کارکنان در دانشگاه تبریز یک نقطه قوت بسیار بزرگی است و استقبال و پیگیری همکاران دانشگاه، احساس نیاز کارکنان و اولویت دادن به ورزش در بین مسئولین دانشگاه و در رأس آنها ریاست و هیأت رئیسه محترم دانشگاه و در نهایت وجود امکانات ورزشی بیبدیل در دانشگاه تبریز نقاط قوت ویژهای برای این مسابقات محسوب میشود. البته نقاط ضعفی هم وجود دارد که نیازمند بررسی کارشناسی است.
دکتر خدادادی تاکید میکند: اساسا توجه به ورزش باید در قالب برنامهریزی منسجم و مطلوب و به دور از سلیقههای شخصی صورت پذیرد. امروزه در مدیریت ورزشی در تحلیل و برنامهریزی ورزش کارکنان و گذراندن اوقات فراغت مبتنی بر ورزش برنامههای بسیار گستردهای ترسیم شده است که نیاز به تبیین مسئله و توجه به الگوهای موفق ملی و بینالمللی و در نهایت اجازه طرح، تصویب و اجرای آنها دارد.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه تبریز در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش تعداد رشتههای ورزشی این مسابقات نیز میگوید: معمولا برخی رشتههای ورزشی به فراخور درخواست همکاران در جشنواره گنجانده میشود و مدیریت تربیت بدنی سعی دارد طرح جدیدی را برای انسجام و پویایی ورزش کارکنان به کار ببندد که منوط به طرح در شورای ورزش دانشگاه و کارگروه ورزش کارکنان است.
دانشگاه تبریز پیشرو فعالیتهای ورزشی
براساس این گزارش، ورزش میتواند در توسعه مهارتهای فردی کارکنان یک سازمان و رشد و توسعه فردی و گروهی آنان تاثیر بسزایی داشته باشد. کارکنانی که در فعالیتهای ورزشی شرکت میکنند، میتوانند مهارتهای تصمیمگیری، مدیریت زمان و توانایی کار تحت فشار را بهبود ببخشند. در واقع ایجاد یک فرهنگ ورزشی در سازمان میتواند به بهبود روحیه کارکنان و افزایش راندمان کاری منجر شود.
سازمانها میتوانند با ارائه برنامههای ورزشی، برگزاری مسابقات و ایجاد فضاهای مناسب برای فعالیتهای بدنی، این تأثیرات را تقویت کنند و خوشبختانه دانشگاه تبریز بهعنوان یکی از دانشگاههای برتر علمی و پژوهشی کشور، نه تنها صرفا در بُعد علمی بلکه در برگزاری برنامههای جانبی از جمله مسابقات ورزشی همواره پیشگام بوده و مدیریت تربیت بدنی دانشگاه نیز سعی میکند با برگزاری این مسابقات، گام بلندی را در راستای بهبود عملکرد کارکنان و اساتید بر دارد و همه ساله این مسابقات را برگزار میکند که مورد استقبال بسیار خوب اساتید و کارکنان قرار میگیرد.
گزارش از : حمید وظیفه – روابط عمومی دانشگاه تبریز
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سرپرست دیدگاه نیوز در استان آذربایجان شرقی می باشد. وی دارای بیش از ۱۳ سال سابقه فعالیت خبری در موضوعات اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، گردشگری و . . . بوده و در بیش از 7 خبرگزاری کشوری و استانی فعالیت داشته است.
دیدگاهتان را بنویسید