به خرازی دیدگاه نیوز، گزارشها از سراسر ایران نشان میدهد در پی حمله سایبری و هک سامانه کارت سوخت، صفهای طولانی در بسیاری از جایگاههای عرضه سوخت در ایران شکل گرفته است. برخی دیگر از گزارش ها حاکی از در راه ماندن خودروها به دلیل اتمام سوخت است.
این رویداد علاوه بر رسانههای داخلی، در سطح بینالمللی نیز بازتاب داشته و واکنشهای گستردهای را در میان کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
در کنفرانس خبری بعد از ظهر سهشنبه وزارت خارجه آمریکا ند پرایس، سخنگوی این وزارتخانه، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران با این مضمون که آیا «آمریکا به نوعی در حمله سایبری ادعایی دولت ایران دخالت داشته است و یا از وقوع آن باخبر بوده یا نه» و «آیا این نوعی هشدار به ایران برای بازگشت به میز مذاکره بود» گفت: «ما در این زمینه که مسیر دیپلماتیک همچنان باز است، کاملا شفاف بودهایم.»
پرایس افزود که آمریکا و شرکایش در پنج به علاوه یک «بر این باوریم که دپیلماسی کارآمدترین ابزار به شمار میرود تا مطمئن شویم که ایران، به شکل قابل راستیآزمایی و دائمی، از دست یافتن به سلاح هستهای باز داشته شده است. اما برای بخش نخست پرسش شما پاسخی ندارم.»
سامانه کارت سوخت در جایگاههای عرضه سوخت در ایران روز سهشنبه چهارم آبان دچار اختلال شد و از کار افتاد.
خبرگزاری ایسنا در ابتدا دلیل اختلال را «حمله سایبری» عنوان کرد، اما بعد از مدتی با حذف این عبارت ادعا کرد مشکل پیش آمده در جایگاههای عرضه سوخت، دلایل فنی داشته است.
ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس «مرکز ملی فضای مجازی»، با حضور در یکی از برنامههای صداوسیما اعلام کرد اختلال در شبکه توزیع بنزین ناشی از «حمله سایبری» و «احتمالا توسط یک کشور خارجی» بوده است، اما «زود است» که نام آن کشور را اعلام کنند. او این حمله را مشابه حمله چندی پیش به سامانه قطارهای بینشهری ایران دانست.
صفهای طولانی و ازدحام در مقابل پمپبنزینها
ساعاتی بعد خبرگزاری مهر از شکلگیری «صفوف طولانی و ازدحام» در مقابل پمپبنزینها خبر داد و اعلام کرد تنها «نیمی از جایگاههای عرضه سوخت در استان تهران فعال شدهاند» و سوختگیری دستی یا «آفلاین» در استانها آغاز شده تا شهروندان امکان استفاده از کارت سوخت را داشته باشند.
این گزارش، به اطلاعیه «مرکز ملی فضای مجازی» اشاره کرد که عنوان کرده وضعیت سوخترسانی «تا ساعاتی دیگر»، «به حالت عادی» برمیگردد.
اما جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، گفته است «به نظر میرسد تا اواسط فردا شرایط عادی شود.»
کمیسیون انرژی مجلس مأمور پیگیری اخلال در توزیع سوخت در ایران شد
ایسنا نیز با اعلام این که کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مأمور پیگیری موضوع شده است، به نقل از فریدون حسنوند، رئیس این کمیسیون نوشت «پس از بررسیهای لازم» درباره اتفاقی که افتاده «اطلاعرسانی دقیق» میشود.
حسنوند احتمال گرانی انواع سوخت را «کذب محض» خواند و گفت مشکل پمپ بنزینها «در ساعات آینده» رفع میشود.
واکنش رسانههای جهان: حمله سایبری پمپبنزینهای سراسر ایران را از کار انداخت
رسانههای بینالمللی در گزارشهایی به حمله سایبری به سامانه کارت سوخت ایران و پیامدهای آن پرداختند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که خبرنگارانش در ایران شاهد صف خودروها در پمپبنزینهای تهران بودند، در حالی که پمپبنزینها بسته و پمپها خاموش بود.
خبرگزاری دانشجویان ایران پیش از ظهر روز سهشنبه به وقت ایران خبر «قطع ناگهانی بنزین در جایگاههای سوخت تهران و شهرستانها به دلیل حمله سایبری» را منتشر و سپس آن را حذف کرد، و پس از ساعاتی نوشت حمله سایبری به پمپبنزینها در میان نبوده بلکه ایسنا هک شده و در نتیجه این خبر روی خروجی آن منتشر شده است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید