×

انقلاب اسلامی فرصتی برای فعالیت زنان/ حدود ۱۸ هزار زن عضو هیات علمی هستند

  • کد نوشته: 215359
  • ۱۴۰۳-۱۱-۱۷
  • 9 بازدید
  • تهران- دیدگاه نیوز- مدیرعامل موسسه صیانت از حقوق زنان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی فرصت‌های منحصر به فردی را برای حضور فعال زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فراهم کرده است، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷ هزار و ۷۵۸ نفر از زنان عضو هیات علمی دانشگاه‌های کشور شده‌اند.

    انقلاب اسلامی فرصتی برای فعالیت زنان/ حدود ۱۸ هزار زن عضو هیات علمی هستند

    عطیه قشونی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی دیدگاه نیوز، با اشاره به چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و وضعیت زنان در دوران انقلاب اسلامی اظهار داشت: زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نیمی از جمعیت اجتماعی همواره نقشی کلیدی و تعیین‌کننده در تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایفا کرده‌اند.

    وی تاکید کرد: از دیرباز، این نیمی از جامعه با روحیه‌ای سرشار از امید و اراده با تلاش‌های بی‌وقفه خود، نه تنها به پیشرفت خانواده‌ها بلکه به ارتقای سطح جامعه نیز کمک شایانی کرد و انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ نقطه عطفی بود که زنان را به صحنه‌های مختلف اجتماعی فراخواند و فرصتی بی‌نظیر برای بروز استعدادها و توانمندی‌های آنان فراهم آورد.

    مدیرعامل موسسه صیانت از حقوق زنان با بیان اینکه مشارکت زنان بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران دستخوش تحولات بسیاری شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس شواهد تعداد زنان شاغل و تحصیل‌کرده در حوزه‌های مختلف افزایش چشمگیری داشته و این نشان می‌دهد، ظرفیت بانوان در عرصه‌های علمی، ورزشی، فرهنگی، کسب و کار، مدیریتی و دیگر حوزه‌ها رشد بسزایی داشته است.

    انقلاب اسلامی فرصتی برای فعالیت زنان/ حدود ۱۸ هزار زن عضو هیات علمی هستند

    رشد تعداد دانشجویان دختر به بیش از ۵۰ درصد

    مدیرعامل موسسه صیانت از حقوق زنان با بیان اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سهم زنان از فارغ التحصیلان دانشگاهی حدود ۶ درصد بود اما امروز بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان را دختران تشکیل می دهند، اظهار داشت: در ۴۰ سال اخیر میزان باسوادی زنان با رشدی ۴ برابری همراه بوده و اکنون به بیش از ۹۵ درصد رسیده است.

    قشونی ادامه داد: امروزه زنان در عرصه‌های مختلف هنری مانند ادبیات، هنرهای تجسمی، سینما و تئاتر فعال هستند و بر اساس آخرین اطلاعات از پس از انقلاب اسلامی تا سال جاری بیش از ۲۳ هزار و ۵۴۳ مولف زن و یک هزار و ۵۱ ناشر زن، ۹۰۰ بانوی فیلم‌ساز در کشور فعالیت داشته‌اند.

    کاهش نرخ مرگ و میر کودکان و نوزادان بعد از انقلاب

    وی همچنین به اجرای شبکه پوشش همگانی سلامت برای ۱۰۰ درصد شهرنشینان و ۹۹ درصد روستاییان و عشایر پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: اکنون نرخ مرگ و میر مادران باردار به ۲۰ در هر ۱۰۰ هزار تولد (کمتر از یک درصد از آمار جهانی) و میزان مرگ نوزادان به ۶۸.۱۰ نوزاد در هر هزار تولد زنده کاهش یافته است.

    مدیرعامل موسسه صیانت از حقوق زنان تاکید کرد: در حوزه اشتغال تا سال ۱۴۰۳، ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار شغل به زنان اختصاص داده شده است، همچنین بیش از ۱۲۶ هزار زن ایرانی سرپرست خانوار به خودکفایی رسیده اند.

    انقلاب اسلامی فرصتی برای فعالیت زنان/ حدود ۱۸ هزار زن عضو هیات علمی هستند

    حضور زنان در عرصه ورزش/ افزایش رشته های ورزشی بانوان به بیش از ۵۰ رشته

    قشونی با اشاره به حضور زنان در عرصه ورزش نیز تاکید کرد: در این عرصه در کشور شاهد افتخارآفرینی دختران و بانوان در میادین جهانی و بین‌المللی هستیم؛ هم اکنون تعداد رشته‌هایی که بانوان در آن فعالیت می‌کنند به ۵۰ رشته افزایش یافته و ۴۹ فدراسیون فعال ورزشی در حوزه ورزش بانوان فعال هستند.

    وی تاکید کرد: همچنین تعداد ورزشگاه‌های اختصاصی بانوان، ۳۰ درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *