حسن روحانی در جلسه هیئت دولت گفت: «چرا با پول مردم برای پیروزی سیاسی مردم و دولت با حمایتهای رهبر معظم انقلاب فیلم درست نمیکنید؟ نباید واقعیتها را تحریف کنیم.» به نظر میرسد این سخن او در واکنش به ساخت سریال گاندو بوده که پیش از این هم محمد جواد ظریف آن را از اول تا آخر دروغ دانسته بود.
در عوض اما نمایندگان مجلس از این سریال دفاع کردند یک عضو هیات رییسه مجلس بیانیه ۱۶۰ نفر از نمایندگان مجلس در حمایت از مجموعه تلویزیونی گاندو را قرائت کرد. که این بیانه در نوع خود جالب بود. با این همه به نظر میرسد صدا و سیما همچنان در ادامه رویکرد یک سویه خود آثار سیاسی اش را هم به نفع یک تفکر و یک جریان تولید می کند هر چند که بسیاری روایت های آن را غیر دقیق میدانند اما با این حال پخش نشدن ادامه این سریال هنوز دلیل واضحی ندارد.
شامگاه جمعه قسمت سیزدهم این مجموعه در میانه پخش، برای مدتی بیشتر از زمان معمول پخش تبلیغات بازرگانی متوقف شد. برخی رسانهها مدعی شدند که علت این توقف در پخش، فشارهای گسترده به صداوسیما بوده است. بخش عمده حواشی گاندوی ۲ به تلاش برای تضعیف دولت بازمیگردد. در برخی از قسمتهای این سریال سعی شده اینگونه وانمود شود که وزارت خارجه در انتخاب تیم مذاکرهکننده دقت نداشته و افراد جاسوس در میان آنها بوده است، اما هیچگاه دولت درخواست توقف پخش گاندو را نداشته و برخی برای فرافکنی این ادعا را مطرح کردهاند مانند کوروش کمرهای مشاور شبکه سه که در توئیتی آورده: «استقبال از گاندو همه را غافلگیر کرد. انصافا مردم سنگتمام گذاشتند. حقا باید از رئیس سازمان صداوسیما که در برابر فشارهای عجیب و کمنظیر برخی ایستادگی کرد تا مردم سریال مورد علاقهشان را ببینند و با واقعیتها آشنا شوند، تشکر کرد. منتظر مستندات جذاب از شعبانی باشید. سخن بسیار است.»
حال به نظر میرسد این سریال تلویزیونی محل اختلاف دو گروه دولتیها و مخالفان آن قرار گرفته است و در آستانه انتخابات تبدیل به محل مناظره و مشاجره شده است.
گاندو یک پروژه انتخاباتی؟
پس از اعلام توقف پخش گاندو پروژه تضعیف دولت در رسانههای دلواپس قوت گرفت؛ چنانکه فارس نوشت: «سازندگان «گاندو» فصل دوم را برای نوروز ۱۴۰۰ تدارک دیدند. پروندهای که این بار قرار بود پرونده چند جاسوس دیگر را هم به تصویر بکشد و نقش آنها را در برجام روایت کند. اما هنوز چندی از پخش سریال نگذشته بود که واکنشها به فصل دوم گاندو آغاز شد و اظهارات مقامهای رسمی دولت در این باره به اوج خود رسید. البته در کنار اینها تاخیر در پخش سریال یا برخی تغییرات اعمال شده در چند سکانس شائبه فشار بیرونی به سازندگان سریال و سانسور را تقویت کرد و حتی یکی از قسمتها با تاخیر ۴۵ دقیقهای روانه آنتن شد. درنهایت و درست در جایی که سریال به اوج خود رسیده بود، مهدی آذرپندار، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه اعلام کرد که سریال در همین جا به پایان میرسد. او در این باره گفت: با ورود کاراکتر شارلوت که از ابتدای سریال مخاطب با شخصیت او آشنا شده به ایران برای جاسوسی انگلیس، فصل دوم گاندو ویژه نوروز در شب پایانی تعطیلات موقتا به پایان میرسد. انشاءا… ادامه سریال بعد از انتخابات روی آنتن خواهد رفت و امیدواریم که موردپسند مردم قرار گیرد.» یک نکته در اظهارات مدیر سریال شبکه ۳ قابل تامل است و آن هم چرایی تاکید بر پخش ادامه گاندو پس از انتخابات ریاستجمهوری است. باید به این سوال پاسخ داده شود که آیا ادعاها درباره انتخاباتی بودن گاندوی ۲ صحیح بوده که حالا به صراحت از ادامه پخش آن در بعد انتخابات خبر داده میشود.
بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از گاندو ۲
یک عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه ۱۶۰ نفر از نمایندگان مجلس در حمایت از مجموعه تلویزیونی گاندو را قرائت کرد.
متن کامل این بیانیه که در جلسه علنی مجلس توسط سید ناصر موسوی لارگانی قرائت شد به شرح زیر است: «در ایام نوروز شاهد پخش یک مجموعه تلویزیونی ساخته شده براساس تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج) برای شناسایی، مقابله و خنثی سازی با پروژه نفوذ بودیم، این مجموعه تلویزیونی با نام گاندو مخاطبان چند میلیونی پیدا کرد، به تمام عزیزان، دست اندرکاران ساخت این مجموعه جذاب که فقط گوشه کوچکی از جریان نفوذ را به نمایش گذاشت، دست مریزاد می گوییم، مجموعه ای که به مثابه آب در لانه مورچگان عمل کرد، تا جایی که تمام هم و غم شان را به کار گرفتند و علاوه بر حملات تخریبی به عوامل ساخت و بازیگران، سرانجام مانع ادامه پخش شدند، علی رغم توقف پخش، اما همین چند قسمت پخش شده، مشتی نمونه خروار بود، البته تلنگری بر همه ما است که چرا مقام معظم رهبری پیوسته از خطر نفوذ دشمن سخن می آورند، از جمله دی ماه سال ۱۳۹۴ در دیدار ائمه جمعه، هشداری صریح و پیشگیرانه دادند و گفتند یک مسئله، مسئله نفوذ است.
نفوذ، ما این مسئله نفوذ را در قضیه برجام و پس از برجام مطرح کردیم، این خیلی مسئله عجیب و خیلی مسئله مهمی است، کسانی که در مسائل گوناگون دسترسی به اطلاعات دارند، خوب می دانند که چه دامی برای کشور گستراندهاند یا میخواهند بگسترانند، برای نفوذ کردن در حصار اراده و فکر و تصمیم ملت ایران، با انحای مختلف تدابیر و سیاستها و توطئهها، این الان در جریان است، عناصر نفوذی مثل موریانه از داخل می جود و پایهها را سست می کند و فرو میریزد، ملت در مجموعه تلویزیونی گاندو به صراحت دیدند که پروژه نفوذ بسیار فراتر از موضوع جاسوسی به نفع دشمن و در واقع هدف نهایی اش دلسرد کردن مردم از انقلاب و آرمان هایش با بهکارگیری آخرین روشها و تکنولوژیهای ساخته شده در کارگاههای فوق سری سازمانهای جاسوسی آمریکا، رژیم صهیونیستی و سایر مراکز جاسوسی غرب است، همان که مقام معظم رهبری باز هم درباره آن هشدار دادند و اعلام کردند هدف از نفوذ جریانی که مهم تر از نفوذ موردی است، تغییر باورها، تغییر آرمان ها و تغییر نگاه است؛ به گونه ای که مسئول مورد نفوذ همانطوری فکر کند که همان آمریکایی نگاه می کند، علی رغم این هشدارها اما متاسفانه طی چند سال اخیر شاهد تبعات و پیامدهای سنگین آثار نفوذ در کشور مخصوصاً در حوزه اقتصاد بودیم، مجموعه تلویزیونی گاندو کیفرخواستی مستند علیه همین نگاه بود، نگاهی که حتی حل مشکل آب خوردن ملت را هم خارج از کشور جستجو می کرد، نگاهی خودباخته که شانی برای توانایی جوانان برومند در داخل قائل نیست و بر این تصور باطل است تا کدخدا نخواهد، اتفاقی نخواهد افتاد.
ملت عزیز ایران، ما نمایندگان شما در خانه ملت یک بار دیگر خاضعانه همدردی و البته تشکر خود را از تحمل شما به واسطه مشکلات شدید اقتصادی که پیش آمد اعلام کرده و تمام تلاشمان را برای کاهش مشکلات با الگو قراردادن نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری که سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیدند، به کار خواهیم گرفت، اما بدانید ریشه مشکلات کجاست، چه جریانی و با چه انگیزه ای بر سر راه بالندگی این کشور مانع می سازد، یک بار دیگر از سربازان گمنام امام زمان (عج) و سازندگان و بازیگران مجموعه تلویزیونی گاندو که به راستی سلبریتی واقعی هستند، تشکر کرده و به آنان خداقوت می گوییم که نوری بر تاریکخانه جریان نفوذ تابانده و پشت پرده بسیاری از وقایع تلخ و ناگوار رخ داده در کشور را افشا کردند.»
در همین زمینه اما علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در حساب توییتری خود نوشت: «پیشنهاد میکنم صدا و سیما، گاندو ۳ را به افشای شیوه های نفوذ جاسوسان اسرائیلی در نهادهای اطلاعاتی، امنیتی و نظامی کشور اختصاص دهد که مرکز مهم هسته ای نطنز را منفجر کردند، هزاران سند بکلی سری را سرقت کردند و در روز روشن شهید محسن فخری زاده را به شهادت رساندند و کمترین ردپایی از خود به جای نگذاشتند.»
با این همه سرانجام «گاندو» همان طور که به یکباره روی آنتن آمد، یکباره هم به پایان موقت رسید تا برخی پایان این سریال در قسمت سیزدهم را به فشارها به صداوسیما نسبت دهند. هرچند حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور با رد این ادعا، در توییتر خود نوشت: «صریح باشید و بازی نکنید بگویید چه کسی از کجا و چه زمانی درباره سانسور یا ممانعت از پخش کدام بخش از کدام سریال بر چه قسمتی از صدا و سیما فشار آورده است؟ آیا صداوسیما اساسا نقشی در تولید یا پخش این سریال داشته است؟»
البته این اظهارات همچنین از سوی مجتبی امینی، تهیه کننده سریال تلویحا تایید شده بود؛ چراکه امینی پس از پایان «گاندو ۲»، بر تولید و پخش ادامه قسمتها تاکید کرده و گفته بود: ما برای رسیدن به پخش نوروز به خاطر درخواستهای زیاد مردم و پاسخ دادن به نیاز مخاطب در شرایط سخت کرونایی و با تلاش یک گروه دویست نفری سعی کردیم سریال را برای پخش در نوروز آماده کنیم که پخش در قسمت سیزدهم سریال موقتاً به اتمام خواهد رسید.
وی همچنین ابراز امیدواری کرده بود که ادامه سریال «گاندو»، بدون هیچ گونه ملاحظهای روی آنتن برود.
ضمن اینکه کوروش کمرهای، مشاور مدیر شبکه سه سیما طی توئیتی اعلام کرد که «ادامه گاندو بعد از انتخابات» خواهد بود و در حقیقت با این جمله که «سخن بسیار است»، به حاشیه های «گاندو» به طور موقت پایان داد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید