به گزارش دیدگاه نیوز از لرستان، وقوع سیل در استان لرستان طی دو مرحله در فروردین و اسفند ۹۸ علیرغم به بار آوردن خسارت های سنگینی که به زیرساخت ها، تاسیسات،ابنیه فنی مزارع و باغات،املاک مسکونی و تجاری و صنایع لرستان وارد کرد موجبات جلب نظر دولت و همدلی مردم سراسر ایران و توجه به مناطق سیلزده و بازسازی خسارت های وارده را فراهم آورد به گونه ای که با سیل مهربانی ملت ایران شاهد زیباترین حماسه های انسانی پس از دو مرحله سیل مهیب بوده و با حضور خیرین و اختصاص بودجه های عمرانی ملی و استانی در فرصت اندک،شاهد بازسازی نوسازی و توسعه این مناطق بوده ایم.
بی گمان بازسازی مناطق سیلزده در لرستان و از جمله شهرستان پلدختر کارنامه درخشانی برای استاندار لرستان، معاون عمرانی و مجموعه مدیران دولت تدبیر و امید است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور و اعمال تحریم های ظالمانه و سیاست های خصمانه استکبار، این موضوع بخوبی مدیریت شده و با توجه به گستردگی آن همچنان در حال انجام است.
لذا بر آن شدیم با تنظیم مجموعه اقدامات دولت در مناطق سیلزده در درجه اول بمنظور اطلاع رسانی به عموم مردم و دوم مقابله با افرادی که به دلایل مختلف با انتشار اخبار غیر واقعی هدفی جز دلسردی و نا امیدی مردم از نظام را ندارند، اقدام کرده و با بیان واقعیتها گوشه ای از خدمات نظام اسلامی را به تصویر بکشیم.
پس از سیل مهیب فروردین ۹۸ در لرستان و چند استان دیگر،طبق بررسی های به عمل آمده حجم خسارات سیل در لرستان بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان برآوردشده که از این مقدار هشت هزار میلیارد مربوط به تخریب زیرساخت های شهری و روستایی است.
بر این اساس؛در بخش مسکن هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، واحدهای صنفی، تجاری وصنعتی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان و خسارت وارده به بخش زراعی، دامی، باغبانی، شیلات و کشاورزی ۷۸۰ میلیارد تومان برآورد شده و علاوه بر آن تعداد ۹۵۰ خودرو در اثر سیلاب خسارت دیده اند.
با توجه به حجم سنگین خسارات، میزان اعتبارات تامین شده از محل اعتبارات ملی و استانی و کمک های بلاعوض جمعا سه هزار ۸۵۶ میلیارد تومان بوده که به منظور ارائه گزارش به عموم این اعتبارات شامل؛ هزار و ۴۰۲ میلیارد تومان تسهیلات، هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان اوراق و هزار و ۲۳۴ میلیارد تومان کمک های نقدی و بلاعوض می باشند.
برای تفهیم بهتر و برآورد حجم خسارات سیل در لرستان به تبیین گوشه ای از خسارات وارده در حوزه های مختلف پرداخته و پس از آن به بخشی از اقدامات انجام شده می پردازیم :
در حوزه راهداری و حمل و نقل جادهای ۹۰۸ کیلومتر محورهای بین شهری و روستایی تخریب،راه ارتباطی ۸۷۰ روستا قطع و ۱۰۱۴ ابنیه فنی تخریب شده است.
در حوزه آموزش و پرورش ۱۱۳ باب مدرسه تخریب و ۳۱۰ مدرسه نیاز به تعمیرات اساسی دارند.
در حوزه آب و فاضلاب آب شرب ۱۱ شهر قطع و تاسیسات ۷۹۶ روستا تخریب شده است.
در حوزه کشاورزی تعداد سی هزار و ۵۹۷ فقره پرونده تکمیلی کشاورزان خسارت دیده احصاء شده است.
در حوزه مسکن از مجموع ۴۹ هزار و ۸۹ واحد ارزیابی شده تعداد ۳۵ هزار و ۹۵۷ واحد مشمول دریافت تسهیلات شده اند.
در زمینه زیرساخت های شهری و روستایی تعداد ۱۴۸ مورد زیرساخت شهری و ۳۷۳ مورد زیرساخت روستایی خسارت دید ه اند.
گزارش اقدامات انجام شده در خصوص سیل فروردین ماه ۹۸ در استان لرستان
وضعیت و گزارش اقدامات صورت گرفته و هزینه کرد دولت در زمینه جبران خسارتهای ناشی از سیل ۹۸ در استان لرستان به شرح زیر است :
در حوزه بنیاد مسکن اعتبارات ابلاغی و جذب شده جهت بازسازی زیرساختهای روستایی ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان استانی و ملی شامل :
بازسازی ۲۷۲ پروژه زیرساخت روستایی، احداث دیوار حفاظتی پلدختر، دایک حفاظتی چم مهر و بابا زید در حوزه شهری ،ساخت ۱۳ هزار و ۱۷۹ واحد مسکن شهری و روستایی ،تعمیر ۲۱ هزار و ۳۲۲ واحد مسکن شهری و روستایی ،ساخت ۱۴۲ واحد تجاری ،تعمیر ۱۳۰۴ واحد تجاری ،پرداخت مبلغ ۸۷ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض معیشتی به تعداد ۱۸ هزار و ۲۱۵ متقاضی واجد شرایط ،توزیع ۸ هزار فقره پک لوازم خانگی.
در حوزه زیرساخت های شهری با اعتبارات ابلاغی و جذب شده ۱۸۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان شامل: ۱۴۸ پروژه توسط شهرداریهای استان ،بازسازی و احداث ۲۳ دستگاه پل بزرگ و کوچک ،احداث ۶۳۰۰ متر دیوار ساحلی، احداث ۱۱ هزار و ۴۰۰ متر جدول گذاری و کانال سنگی،قریب ۲۵ هزار متر مربع آسفالت و پیاده روسازی.
در حوزه نوسازی توسعه و تجهیز مدارس اعتبارات ابلاغی و جذب شده به مبلغ ۶۰ میلیارد تومان شامل: اتمام تعمیر کامل ۳۱۰ باب مدرسه و اتمام بازسازی ۱۱۳ باب مدرسه احداثی.
در حوزه آب منطقهای اعتبارات ابلاغی و جذب شده به مبلغ ۹۸میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومان شامل : تعمیر کانال های آب بر دریچه ها و دهنه های آبگیر، هزار متر مکعب سنگ چینی و هزار متر مکعب بتن ریزی ،لایروبی رودخانه ها به طول ۱۰۰ کیلومتر، احداث بازسازی و تعمیر ۲۶ ایستگاه هیدرومتری، احداث و تعمیر دو ایستگاه پمپاژ ،احداث دیوار ساحلی و ساماندهی رودخانه به طول هشت و نیم کیلومتر
در حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای مبلغ ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبارات ابلاغی و جذب شده استانی و ملی شامل: ایمنسازی ۵۳۰ کیلومتر راه اصلی فرعی و روستایی، ۳۱۰ کیلومتر بهسازی و روکش آسفالت راههای اصلی و فرعی روستایی ،اجرای ۱۵۰ کیلومتر لکه گیری هندسی، احداث مرمت و بازسازی ۹۳ دستگاه پل بزرگ و کوچک، ۸۷ هزار متر درزگیری با قیر پلیمری.
در حوزه راه و شهرسازی با اعتبارات ابلاغی و جذب شده ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان شامل :
بهسازی محور دوره ،ویسیان، احداث پلهای کاکارضا چم دیوان، عرشه فلزی ابراهیم آباد ،بازسازی پل بلیلوند، احداث دیوار و بهسازی محور سرابیاس ، زیرگذر بسیج و زیرگذر کزنار
در حوزه برق با اعتبارات ابلاغی و جذب شده ۷۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نسبت به خرید و نصب تجهیزات آسیب دیده از سیل اقدام شده است.
در حوزه ورزش و جوانان با اعتبارات ابلاغی و جذب شده به مبلغ ۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان،عملیات بازسازی ۵ مجموعه ورزشی انجام شده است.
در حوزه جهاد کشاورزی با اعتبارات ابلاغی و جذب شده به مبلغ ۱۰۵ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان در حوزه زیر ساخت و همچنین پرداخت خسارت به کشاورزان شامل:
پرداخت ۱۱۹ میلیارد تومان بلاعوض به ۳۰ هزار و ۵۹۷ نفر متقاضی و پرداخت ۱۹۵ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۷ هزار نفر متقاضی.
در حوزه امور عشایر بااعتبارات ابلاغی و جذب شده ۶ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان نسبت به بازسازی خسارات ناشی از سیل به محورهای عشایری اقدام شده است.
در حوزه آب و فاضلاب اعتبارات ابلاغی و جذب شده به مبلغ ۱۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شامل:
خرید و بازسازی تجهیزات آسیبدیده(ترانس، پمپ شناور ،دیزل ژنراتور ،پمپ لجن کش و … )
بازسازی دو ایستگاه پمپاژ فاضلاب ،بازسازی ۱۵ حلقه چاه روستایی، ترمیم و بازسازی شبکه های آسیب دیده شهرهای خرم آباد، پلدختر، معمولان و دورود برای ۱۸۰ هزار مشترک سیلزده، اجرای ۱۰۵ کیلومتر خط انتقال آب در سطح شهرها و روستاهای آسیب دیده از سیلاب، اجرای ۱۶ کیلومتر شبکه توزیع آب از ۷۵ تا ۲۰۰ میلیمتر، اجرای ۱۵ کیلومتر خط فاضلاب در لرستان.
حوزه هواشناسی با اعتبارات ابلاغی و جذب شده به مبلغ ۴ میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان نسبت به خرید و بازسازی خسارات ناشی از سیل به ابنیه و تجهیزات هواشناسی اقدام شده است.
حوزه صنعت معدن و تجارت با اعتبارات ابلاغی و جذب شده ۷۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شامل: معرفی ۳۰۰ نفر متقاضی به بانکهای عامل جهت دریافت تسهیلات که تا کنون مبلغ ۱۲ میلیارد تومان از خسارات پرداخت شده و همچنین ارزیابی تعداد هزار واحد آسیب دیده از سیلاب در حوزه صمت و تشکیل پرونده برای دریافت خسارت از طریق تسهیلات بانکی.
در پایان لازم میدانیم بنا به فرموده بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی خطاب به مسئولین که فرموده اند: ((گزارش کارهای انجام شده را به منظور دلگرمی به مردم ارائه کنید )) همچنین جا دارد از همکاری ستاد مدیریت بحران استان لرستان بخاطر ارائه آمار و ارقام مربوطه نهایت تشکر را بعمل آوریم. امیدواریم تنظیم این مجموعه بعنوان گزارش اقدامات انجام شده خادمان دولت، مورد توجه عموم مردم عزیز استان لرستان قرار گیرد.
کیومرث فولادی کارشناس روابط عمومی و امور بینالملل استانداری لرستان
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سرپرست دیدگاه نیوز در استان لرستان، بیش از ۱۰ سال است که در عرصه مطبوعات و خبرگزاری ها در این استان فعالیت میکند.
دیدگاهتان را بنویسید