علیرضا رشنو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دیدگاه نیوز بیان کرد: میزان بارندگی های دزفول در سال زراعی جاری از ابتدای مهر تا آخر دی ماه ۷۵.۷ میلیمتر ثبت شده این در حالی است که میزان بارش باران در مدت مشابه سال گذشته ۱۵۲.۸ میلیمتر و میانگین بلند مدت ۱۶۳.۷ میلیمتر بوده است.
وی با اشاره به الگوهای بلندمدت هواشناسی و پیش بینی های فصلی بارش و دما ادامه داد: میانگین بارشها در استان های غرب کشور از جمله خوزستان از نیمه بهمن ماه جاری تا خرداد سال آینده کمتر از نرمال پیش بینی میشود.
رییس اداره هواشناسی صفی آباد دزفول با بیان اینکه نیمه اسفندماه تا نیمه اردیبهشت ماه سال آینده شرایط بارش کشور به نسبت متعادل پیش بینی میشود، گفت: با توجه به کاهش شدید باران در نیمه غربی و جنوبی کشور از جمله خوزستان در فصل پاییز و دی ماه امسال و شرایط پیش رو در فصل زمستان، انتظار تشدید شرایط خشکسالی منابع آبی در این منطقه وجود دارد.
وی با بیان اینکه زمستان سردتر و بهار گرمتری در پیش است، ادامه داد: براساس پیش بینیهای بلندمدت فصلی، دمای خوزستان از نیمه بهمن تا نیمه اسفند امسال نیم تا یک درجه سردتر است و از میانگین بلندمدت و از ابتدای سال آینده روند افزایش دما بیش از میانگین پیش بینی میشود.
رشنو با بیان اینکه این شهرستان با «خشکالی پنهان» مواجه است، اظهارکرد: میزان متوسط بلندمدت بارش سالانه دزفول ۳۱۰ میلیمتر است که با توجه به بارندگی های بسیار خوب فروردین ماه امسال، اگر چه تاکنون ۲۹۷ میلیمتر بارندگی در این شهرستان از ابتدای امسال تاکنون ثبت شده ولی به دلیل اینکه توزیع این بارشها مناسب نبوده می توان شرایط پیش رو را خشکسالی پنهان نامید.
وی ادامه داد: اگرچه از نظر آمار بارندگی ها نسبت به میانگین بلندمدت به دلیل بارندگی های فروردین ماه، کمبودی وجود ندارد ولی به دلیل نامناسب بودن پراکندگی این بارش ها در طول سال، این بارندگی ها نیاز کشاورزان دیم کار و مراتع را در فصل زمستان تامین نمی کند.
رییس اداره هواشناسی صفی آباد دزفول با اشاره به پیش بینی ورود سامانه بارشی به خوزستان طی روزهای آینده گفت: پیش بینی می شود که طی هشت روز آینده سامانه بارندگی خوبی وارد خوزستان و شمال استان شود که در صورت تضعیف نشدن این سامانه بارشی و تحقق پیش بینی های انجام شده، بخش زیادی از آب مورد نیاز کشاورزان دیم کار توسط این بارندگی تامین می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون به دلیل بارش های کمتر از میانگین بلندمدت، بسیاری از سدهای کشور خالی و سدهای خوزستان تراز آب پایینی دارند، گفت: با توجه به بارش های خوب برف طی هفته های گذشته در مناطق کوهستانی کشور، این امید وجود دارد که با آب شدن این برف ها در تابستان، تا حدودی کمبود بارش باران برای سدها جبران شود.
به گزارش دیدگاه نیوز، سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان دزفول بالغ بر ۹۰ هزار هکتار است که از این مساحت ۶۵ هزار هکتار از این مساحت مربوط به کشت آبی و ۲۵ هزار هکتار کشت دیم است.
سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و دامی در دزفول شامل یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی، چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید میشود.
دزفول یکی از قطبهای اصلی تولید محصولات کشاورزی و باغی در خوزستان و کشور است و پیشبینیهای هواشناسی در فعالیت کشاورزان این منطقه و جلوگیری از خسارت به آنها تاثیر مستقیم دارد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر دیدگاه نیوز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید