«محسن مردی» امروز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی دیدگاه نیوز درباره فعالیت های این پژوهشگاه در یکسال اخیر افزود: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از مجموعه های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهادکشاورزی در سالیان گذشته سابقه تولید هسته های اولیه سیب زمینی در کشور را برعهده گرفت.
به گفته وی، بنابراین پژوهشگاه نقطه عطف تولید سیب زمینی کشور است.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: ترکیب سه شاخص ویژه علم و دانش، تجارت و اثربخشی این پژوهشگاه را از سایر مراکز علمی تحقیقاتی کشور متمایز کرده تاجایی که ۸۶ درصد پروژه های تحقیقاتی این پژوهشگاه دارای متقاضی در بخش خصوصی و سایر مراکز علمی کشور است.
به گفته مردی، این پروژه ها و دستاوردهای آنها دارای اثر بخشی و پیامد محوری در بخش کشاورزی است.
کنترل کیفیت نهاده های وارداتی، محصولات نانویی و محصولات دامپزشکی
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وظایف پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشور را حاکمیتی دانست و تصریح کرد: امروز پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در واقع مرجعیت و مسئولیت تعیین کیفیت محصولات تراریخته را در حوزه کشاورزی برعهده دارد به طوری که با ورود سالانه میلیون ها تن نهاده قبل از ورود به بازار در پژوهشگاه نمونه برداری و آزمایش می شود و پس از تشخیص سلامت به بازار ورود پیدا می کند.
وی گفت: پژوهشگاه همچنین مرجعیت و آزمایشگاه مرجع محصولات نانویی کشاورزی را داراست بنابراین تمامی محصولات نانویی در حوزه کشاورزی در این پژوهشگاه کنترل کیفی و پس از تشخیص کیفیت و سلامت به بازار عرضه می شود.
مردی اظهارداشت: در حوزه دامپزشکی نیز آزمایشگاه های پژوهشگاه بیوتکنولوژی به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی فعالیت می کنند که مسئولیت کنترل برخی مواد و آنزیم ها را برعهده دارند.
صرفهجویی ۱۷۵ میلیون دلاری با ورود فناوریهای نوین در بخش کشاورزی
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه راهبرد عملیاتی «ترکیب علم، تجارت و اثربخشی» باعث افزایش رسوخ دانش و اثربخشی این پژوهشگاه در کشور شده است افزود: ورود فناوری های نوین توسط دانش بنیان ها در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ۱۷۵ میلیون دلار صرفه جویی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی پژوهشگاه رتبه اول علمی کشور را دارد گفت: سال ۱۴۰۳ سال بی نظیری را تجربه کردیم به نحوی که دو دستاورد پژوهشگاه که در بیش از ۷۰ هزار هکتار توسعه یافته بود به عنوان دستاورد برتر بخش کشاورزی انتخاب شد.
مردی با بیان اینکه امسال جایزه زیست فناوری کشور به یکی از دستاوردهای پژوهشگاه اختصاص یافت اضافه کرد: همچنین ۳ نفر از همکاران هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی جز دانشمندان دو درصد جهان انتخاب شدند.
وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه ردیابی به عنوان آزمایشگاه برتر بخش کشاورزی انتخاب شده است افزود: دستاورد برتر و پژوهشگر مرز علم به سه نفر از اعضای هیت علمی پژوهشگاه مذکور تعلق گرفت.
اتمام کارهای تحقیقاتی ۳ محصول تراریخته در کشور
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره محصولات تراریخته گفت: اکنون کارهای تحقیقاتی ۳ محصول تراریخته پنبه، سویا و برنج توسط این پژوهشگاه به اتمام رسیده و دانش آن آماده انتقال و تجاری سازی است.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تابع سیاست های کلان کشور و وزارت جهاد کشاورزی است افزود: وظیفه این پژوهشگاه ادامه تحقیقات، تکمیل آزمایش ها و کمک به امنیت غذایی کشور است و بحث آزادسازی محصولات تراریخته درخصوص اثرات الگوی تولید و تجارت بین المللی محصولات به ویژه در بخش صادرات و اثرات اجتماعی آن توسط دولت و وزارت جهاد کشاورزی تعیین تکلیف می شود.
به گزارش دیدگاه نیوز، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال ۱۳۷۹ با هدف توسعه و استفاده از فناوری های نوین کشاورزی در جهت حل مشکلات بخش کشاورزی، تامین امنیت غذایی کشور، ارتقای سطح سلامت غذایی جامعه، حفاظت از منابع پایه و بسترهای زیست محیطی در راستای توسعه پایدار، تولید علم و ثروت و کمک به ایجاد اشتغال مواد و خوداتکایی در محصولات کشاورزی تأسیس شده است.
این پژوهشگاه به عنوان یکی از پیشتازترین و معتبرترین مراکز پژوهشی بیوتکنولوژی در کشور و منطقه شناخته میشود.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید