به گزارش دیدگاه نیوز از ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان که به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس سران گروه دی۸ به مصر سفر کرده است، صبح پنجشنبه در محل اقامت خود با آقای «ایساکا عبدالقادر امام» دبیرکل این سازمان دیدار و گفتوگو کرد.
پزشکیان در این دیدار، سازمان دی۸ را بازاری وسیع و فرصت و بستری مطلوب برای کشورهای اسلامی عضو به منظور تقویت و توسعه مبادلات تجاری، فرهنگی و علمی و فناوری دانست و گفت: معتقدیم اگر مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در گروه دی۸ به خوبی پیگیری و اجرایی میشد شاهد بهرهمندی حداکثری ۸ کشور اسلامی از ظرفیتهای این سازمان بودیم.
رئیس جمهور در ادامه پایبندی به عهد و پیمان را از آموزههای اصلی دین مبین اسلام دانست و اظهار داشت: اگر ما کشورهای اسلامی در قالب چنین سازمانی تصمیمی اتخاذ میکنیم، باید نسبت به اجرای آن متعهد باشیم و به اعتقاد من یکی از مهمترین مسائل پیشروی ما در این اجلاس تاکید و تمرکز بر اجرایی شدن مصوبات است.
پزشکیان افزود: کانونهای مسئول در کشورهای عضو باید با جدیت بر روند اجرای مصوبات این سازمان نظارت و تا تحقق نهایی اهداف، این روند را پیگیری و دنبال کنند تا بتوانیم در اجلاسهای آتی با حضور سران دی۸ تصمیمات جدید برای تقویت توسعه و پیشرفت کشورهای خود اتخاذ کنیم.
رئیس جمهور ایجاد سازکار پولی و مالی برای تبادلات تجاری کشورهای عضو دی۸ را امری لازم و ضروری در راستای تحقق اهداف این سازمان برشمرد و تصریح کرد: ایجاد صندوق توسعه برای دی۸ به منظور سرمایهگذاری مشترک کشورهای اسلامی عضو، گام موثری در این زمینه خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای تشکیل چنین صندوقی اعلام میدارد.
پزشکیان همچنین بر آمادگی ایران برای میزبانی از نشست وزرای انرژی و ارتباطات کشورهای عضو دی۸ تاکید کرد و گفت: در این زمینه لازم است ابتدا کارشناسان مربوطه در نشستهای مشترک، مشکلات، نیازها و فرصتها در دو بخش انرژی و ارتباطات و فناوری اطلاعات را بررسی و احصا و برای جمعبندی و تصمیمگیری نهایی به نشست وزرا ارائه کنند.
«ایساکا عبدالقادر امام» دبیرکل سازمان دی۸ نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با دکتر پزشکیان و توصیههای مهم و قابل توجه وی برای ارتقای این سازمان تصریح کرد: بنده پس از پایان این اجلاس شخصا توصیههای شما مبنی بر ضرورت اجرایی شدن تصمیمات و مصوبات دی۸ را پیگیری خواهم کرد.
دبیرکل سازمان دی۸ در ادامه با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای موسس و بسیار فعال این سازمان گفت: ایران با برخورداری از سطح بسیار بالای علمی و فناوری در حوزه آموزش و ارتباطات، نقش رهبری این گروه را بر عهده دارد و دو نهاد این سازمان در جمهوری اسلامی ایران از جمله فعالترین نهادهای این گروه در میان کشورهای عضو هستند.
ایساکا عبدالقادر امام همچنین با اشاره به تصویب و امضای توافقنامه تعرفه ترجیحی میان کشورهای عضو این سازمان از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدواریم تجار و فعالان اقتصادی ایران، از این زمینه و فرصت بسیار مهم و ایجاد بازاری به وسعت یک میلیارد و دویست میلیون جمعیت، در جهت شکوفایی هر چه بیشتر اقتصاد ایران و همچنین تحقق اهداف دی۸ در زمینه توسعه تجارت بهرهبرداری کنند.
به گزارش دیدگاه نیوز، پزشکیان در سفر به قاهره، علاوه بر شرکت در اجلاس سران دی ۸، با برخی از سران و مقامات شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدارهای دوجانبه ای خواهد داشت و درخصوص مسایل دو جانبه، منطقه ای و جهانی گفت وگو خواهد کرد.
یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ امروز در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل می شود.
نشست شورای وزیران امور خارجه هشت کشور در حال توسعه اسلامی (شامل ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی و بنگلادش) روز چهارشنبه یک روز قبل از نشست سران این سازمان با حضور عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان تشکیل جلسه داد تا اسناد پایانی نشست سران را نهایی کند.
موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری این نشست تعیین شده است.
همچنین در حاشیه این اجلاس، نشست ویژهای نیز در سطح سران کشورها برای بررسی وضعیت فلسطین و لبنان برنامهریزی شده است که قرار است بعد از ظهر روز پنجشنبه برگزار شود.
گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول می باشد.
نخستین اجلاس سران دی۸ با حضور سه رئیس جمهور از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، و چهار نخستوزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.
گروه کشورهای موسوم به دی۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است. تا کنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه، بنگلادش، مصر، ایران، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و بنگلادش تشکیل شده است.
مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید