×
آخرین اخبار

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی ساری:
میانگین واریانس آب و هوا در چند سال اخیر تغییر کرده است

  • کد نوشته: 19823
  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۸
  • 549 بازدید
  • عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری معتقد است: امروزه کشور ما دچار بحران‌هایی شده است که به عقیده بعضی از اقلیم شناسان و کارشناسان هواشناسی این بحران‌ها اتفاق‌هایی کاملا طبیعی بوده است
    میانگین واریانس آب و هوا در چند سال اخیر تغییر کرده است

    رضا نوروز ولاشدی در گفت‌وگو با دیدگاه نیوز با بیان اینکه اقلیم براساس دوران دراز مدت دائما در حال تغییر است، اظهار کرد: امروزه سیگنال‌های جدید مصنوعی توسط انسان ایجاد شده و شدت ضعف تغییرات آب و هوا را بیشتر کرده است.
    وی تصریح کرد: تمام پدیده‌های طبیعی مثل درجه حرارت و بارندگی طبق علم آمار، توزیع آماری محسوب می‌شود یعنی تمام داده‌های آن‌ها از توزیع آماری پیروی می‌کنند.
    عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه توزیع آماری پدیده‌های طبیعی، معمولا نرمال بوده است، گفت: بعضی از پارامترهای متغیرهای اقلیمی مثل باران روزانه نرمال نیستند.
    نوروز ولاشدی افزود: باران‌های سالانه و ماهانه (دما، بارش) در دراز مدت از توزیع‌های نرمال پیروی می‌کنند.
    وی با بیان اینکه آنچه از نام طبیعت مشخص بوده اتفاق‌های آن هم طبیعی است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر یک بازه زمانی ۳۰ تا ۵۰ ساله را در نظر بگیریم اتفاق‌هایی در دما رخ داده است را می‌توان مشاهده کرد.
    عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با تاکید بر اینکه در چند سال اخیر میانگین واریانس آب و هوا تغییر کرده است، بیان کرد: زمانی واریانس آب و هوا تغییر پیدا می‌کند که کل توزیع آماری جا به جا شود و این امر می‌تواند با افزایش ابرناکی و بارندگی همراه شود.
    نوروز ولاشتی با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی علاوه پیامدهای منفی می‌تواند پیامد مثبتی را به همراه داشته باشد، گفت: بارندگی‌هایی که امروزه رخ می‌دهد به عقیده بعضی از هواشناسان بازگشت پذیر نیست چراکه این بارندگی ها هر ۵۰ تا ۱۰۰ سال رخ می‌دهد.
    وی خاطرنشان کرد: امروزه این بحران‌ها را می‌توان با مدیریت جامع و همگرای عوامل روستایی و شهری آن را به فرصت تبدیل کرد.
    عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یادآور شد: دستگاه‌های اجرایی در ارتباط با دانشگاه‌ها می‌توانند مشکلات مربوط به بحران‌های اقلیمی را حل کنند چراکه مشکلات بحران‌های ایران حل شدنی است.

     

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *