به گزارش دیدگاه نیوز، ایوب سلطانی بیان کرد: مطالعات تعیین عرصه و حریم سرمسجد به لحاظ باستانشناسی برای جلوگیری از تداخلات و تعرضات صورت گرفت.
او با بیان اینکه سرمسجد به لحاظ انجام مطالعات باستانشناسی حایز اهمیت است، افزود: پژوهشهای باستانشناسی این بنای تاریخی در پایگاه منظر فرهنگی ـ صنعتی مسجد سلیمان انجام پذیرفت.
وی با بیان اینکه مطالعات و طرح کلی سایت موزه بودن سرمسجد تدوین و تکمیل شد، خاطرنشان کرد: از سمت اداره کل موزههای کشور سرمسجد به عنوان سایت موزه مسجدسلیمان معرفی شد. مطالعات سایت موزه بودن سرمسجد نیز تکمیل به تهران ارسال شده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان با بیان اینکه مطالعات سایت موزه بودن سرمسجد چند خروجی داشت، توضیح داد: سایت موزه بودن طرح کلی این بنا را به ما میدهد که ساماندهی به چه شکل باید صورت گیرد و برای سرمسجد در یک افق ۲۰ ساله چه اتفاقاتی رخ میدهد.
او در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بهسازی محوطه سرمسجد نیز گفت: ۱۲ چشمه بهداشتی، ۱۰ سرویس بهداشتی، ۶۰۰ مترمربع ساماندهی مسیر تردد بازدیدکنندگان سرمسجد، احداث سیستم دفع آبهای سطحی به بیرون محوطه، احیا ۲ پلکان در جبهه جنوبی سرمسجد مطابق با باقیمانده معماری که وجود داشت و در جبهه شمالی نیز بخشی از دیوارهها را که مرمت آنها غیراصولی بوده با مصالح بومی بازپیرایی شدند.
سلطانی ادامه داد: همچنین چهار تابلو سنگی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی مطابق با آخرین ضوابط یونسکو برای معرفی محوطه متناسب و همگن با محیط نصب شد.
او با اشاره به اینکه به دلیل شرایط آب و هوایی مسجدسلیمان زمان گذران گردشگران و بازدیدهای گردشگری از سرمسجد به شب برمیگردد تاکید کرد: به همین دلیل موضوع طراحی روشنایی و نورپردازی سرمسجد در دستور کار قرار گرفت.
سلطانی اضافه کرد: ادامه مرمت جبهه شمالی و جنوبی و تجهیز محوطه سرمسجد به دوربین مداربسته نیز پیگیری خواهد شد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر دیدگاه نیوز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید