×
آخرین اخبار

خاندان حکیم شوشتری از خاندان‌های علمی و سیاسی شیعی در کهن شهر شوشتر

  • کد نوشته: 184016
  • ۱۴۰۲-۱۲-۲۲
  • 125 بازدید
  • خاندان حکیم شوشتری خاندان حکیم شوشتری از خاندان‌های علمی و سیاسی شیعی در کهن شهر شوشتر گفته شده چون جد این خاندان در شوشتر به طبابت مشغول بوده، به حکیم شهرت یافتند. شاخص‌ترین افراد این خاندان، افلاطون این دیار حکیم حاج ملاعلی حکیم شوشتری ،دکتر حاج حسین حکیم شوشتری، حکیم بتول حکیم شوشتری از طبیبان […]

    خاندان حکیم  شوشتری از خاندان‌های علمی و سیاسی شیعی در کهن شهر شوشتر

    خاندان حکیم شوشتری

    خاندان حکیم شوشتری از خاندان‌های علمی و سیاسی شیعی در کهن شهر شوشتر

    گفته شده چون جد این خاندان در شوشتر به طبابت مشغول بوده، به حکیم شهرت یافتند. شاخص‌ترین افراد این خاندان، افلاطون این دیار حکیم حاج ملاعلی حکیم شوشتری ،دکتر حاج حسین حکیم شوشتری، حکیم بتول حکیم شوشتری از طبیبان میهن عزیزمان ایران و دکتر علی اکبر حکیم شوشتری شهردار اهواز و دو دوره نماینده مردم دارالمومنین شوشتر در مجلس شورای ملی بوده است.
    دکتر علی اکبر حکیم شوشتری
    در سال ۱۳۰۱ در شوشتر به دنیا آمد. وی فرزند محمد حسین حکیم بود که به طبابت اشتغال داشت.
    پس از اخذ دیپلم، وارد دانشگاه تهران شد و در دو رشته حقوق و پزشکی به تحصیل پرداخت و موفق به دریافت مدرک کارشناسی حقوق و دکترای دندان‌پزشکی شد و در مطب خصوصی و بیمارستان‌های دولتی در اهواز به طبابت پرداخت.
    مدتی شهردار اهواز شد. عضویت در انجمن حمایت از زندانیان اهواز، عضویت در شورای معتمدین استان خوزستان، ریاست کانون شکار استان خوزستان،… از جمله سوابق اوست.
    از سال ۱۳۲۲ به عنوان نویسنده آزاد وارد حوزه روزنامه‌نگاری شد و به نوشتن مقالات اجتماعی و سیاسی پرداخت. از سال۱۳۴۴ به عنوان مدیر مسئولی، صاحب امتیاز و سردبیر، انتشار روزنامه خاک نفت را در گستره استان خوزستان آغاز کرد.
    دکتر حکیم شوشتری توانست در دو دوره ۲۱ و۲۲ مجلس شورای ملی به این پارلمان راه یابد.

    خدمت مطبوعاتی را از سال ۱۳۲۲ به عنوان نویسنده آغاز کرده و از سال ۱۳۴۴ روزنامه «خاک نفت» را در خوزستان به مدیریت خویش انتشار می دهد، به دریافت نشان های فرهنگی، تربیت بدنی و اصلاحات ارضی نائل شده و از تألیفات وی از «نشانی های ملت های متمدن» و چند کتاب درباره دندان پزشکی می توان نام برد.
    وی آشنا به زبانهای انگلیسی و عربی بوده و به آمریکا، کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای آسیایی و خاورمیانه سفر کرده است.
    او سه دوره نیز نمایندگی مجلس شورای ملی را داشته است.
    تالیفات:
    ۱- درباره دندان‌پزشکی. تهران. مولف. بی تا

    خاندان حکیم شوشتری، به سیاست و طبابت، توجه ویژه‌ای داشتند و در بسیاری از مسائل سیاسی و علمی روزگار خویش نظر می‌دادند .

    دکتر نظام حکیم شوشتری متخصص بیهوشی و مدیر اسبق بیمارستان آپادانا ،صاحب امتیاز، بنیان گذار و مدیر موسسه خدمات بالینی ، دکتر نسرین حکیم شوشتری متخصص دندانپزشکی ، دکتر نیلوفر حکیم شوشتری متخصص داخلی ، دکتر رضا حکیم شوشتری متخصص دندانپزشکی و ایمپلانتولوژی ، دکتر میترا حکیم شوشتری روانپزشک و فوق تخصص روانپزشکی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دکتر حسین حکیم شوشتری متخصص داخلی و جراحی و دکتر علی حکیم شوشتری متخصص عفونی و فوق تخصص اورژانس از دیگر چهره‌های مشهور خاندان حکیم شوشتری هستند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *