معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به دلایل کمبود شیر خشک گفت: با توجه به کمبودهایی که ایجاد شد، ذخایر موجودی کشور کاهش یافت و در نتیجه عرضه کمتر شد و این مساله نگرانیهایی بین خانوادهها ایجاد کرد و این شرایط موجب شد مردم نسبت به خرید و ذخیره بیشتر شیر خشک در منازل اقدام کنند. همین مساله موجب شد تناسب بین ورود شیر خشک به خوزستان، مصرف و ذخیره در منازل به هم بخورد.
دکتر مسعود مهدوینیا در نشست خبری که امروز (اول شهریورماه) برگزار شد، با بیان اینکه جامعه هیچگاه از غذا و دارو بینیاز نمیشود، اظهار کرد: به دلیل شرایط خاص گمرکات خوزستان، ۸۵ درصد نهادههای انسانی وارداتی مورد نیاز کشور از طریق گمرک بندر امام(ره) وارد میشود و امنیت غذایی کشور از طریق این گمرک تامین میشود. یکی از وظایف آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، آزمایش محصولات و نظارت بر آنها است که در سالهای گذشته ضعف و کمبود تجهیزات آزمایشگاهی در این زمینه داشتیم. به همین دلیل ۶۰ روز طول میکشید تا جواب آزمایش به دست واردکننده برسد اما با تامین تجهیزات، اکنون جواب استعلامها و نتایج آزمایشها هفت روزه و حتی کمتر به دست واردکنندگان میرسد.
وی افزود: این روند موجب تضمین بیشتر امنیت غذایی میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به لزوم تسریع در ترخیص و تخلیه کالاهای وارد شده به بنادر خوزستان گفت: به ازای هر یک روز تأخیر در ترخیص کالا، ۷۰ هزار دلار ارز از کشور خارج میشود و هر چه فرآیندهای تخلیه کالا تسریع شود جریمه کمتری بابت تاخیر در ترخیص، به کشتی واردکننده میپردازیم.
دلیل کمبود شیر خشک چیست؟
وی با اشاره به کمبود شیر خشک در کشور گفت: کمبود شیر خشک به دلایل مختلف در کل کشور وجود دارد و سازمان غذا و دارو در حال تلاش برای رفع این مشکل است. یکی از دلایل این مساله، کمبود مواد اولیه برای تولید شیر خشک است و عمدهترین مشکل در این خصوص، کمبود پودر شیر است.
مهدوینیا افزود: به دلیل تغییرات ارزی و یا تخصیص نیافتن ارز یا کمبود ارز تخصیص داده شده، شرکتهای تولیدی با کاهش تولید شیر مواجه شدهاند.
عرضه کمتر با کاهش ذخایر شیر خشک کشور
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به فواید تغذیه با شیر مادر و لزوم اطلاعرسانی در این خصوص گفت: اقبال عمومی مردم استانهای جنوبی به یک برند شیر خشک بیشتر است. در بازار، سایر برندهای شیر خشک به میزان قابل قبولی وجود دارد اما با توجه به کمبودهایی که ایجاد شد، ذخایر موجودی کشور کاهش یافت و در نتیجه عرضه کمتر شد و این مساله نگرانیهایی بین خانوادهها ایجاد کرد و این شرایط موجب شد مردم نسبت به خرید و ذخیره بیشتر شیر خشک در منازل اقدام کنند و همین مساله موجب شد تناسب بین ورود شیر به خوزستان، مصرف و و ذخیره در منازل به هم بخورد.
وی در خصوص تاثیر قاچاق شیر خشک در کمبود آن تصریح کرد: در گذشته، شیر خشک مازاد بر نیاز تولید میشد و خروجی جزئی آن از کشور احساس نمیشد اما اکنون که میزان تولید پایین آمده است، خروج جزئی هم این کمبود را تشدید میکند. البته باید توجه شود که خروج دو سه قوطی شیر، قاچاق محسوب نمیشود.
واردات شیر خشک خارجی از طریق منطقه آزاد اروند
مهدوینیا عنوان کرد: در حال حاضر با گرفتن سهمیههای مازاد شیر خشک، در حال ایجاد شرایط خوب در این خصوص هستیم. از طرف سازمان غذا و دارو مجوز گرفتهایم که تامینکنندگان شیر خشک به صورت فوریتی شیر خشکی که خارج از کشور تولید میشود را وارد منطقه آزاد اروند کنند تا در سطح استان خوزستان توزیع شود.
توزیع شیر خشک در داروخانههای منتخب خوزستان
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نظارت بر توزیع شیر خشک در خوزستان با تعیین داروخانههای منتخب گفت: مقرر شده است که داروخانههای منتخبی برای توزیع شیر خشک داشته باشیم تا بر اساس کد ملی کودک، شیر در اختیار خانوادهها قرار بگیرد.
وی افزود: سامانهای در این خصوص در حال راهاندازی است و احتمالا هفته آینده اجرای این کار ابلاغ شود و پس از آن داروخانههای منتخب به مردم معرفی میشوند بنابراین جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی بیان کرد: شیر خشک به صورت مستمر، مازاد بر سهمیه وارد خوزستان میشود اما با توجه به امکان احساس کمبود، مردم میتوانند شیر خشک سایر برندها را تهیه کنند.
قطره چشمی وارد خوزستان شده است
مهدوینیا با اشاره به وضعیت کمبود دارو افزود: یک سری داروها مانند داروهای اتاق عمل و داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج با زندگی فرد مرتبط هستند اما چیزی که بیشتر در سطح جامعه نمود پیدا میکند، داروهای مورد استفاده به صورت سرپایی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پاسخ به این سوال که در استان خوزستان کمبود دارو وجود دارد یا خیر؟ گفت: در حال حاضر شرایط دارویی خوبی داریم و مشکل در خصوص کمبود قطرههای چشمی بود که در حال حاضر مقدار خوبی وارد استان خوزستان شده است و توزیع خواهد شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم. پارسال سرم نداشتیم اما اکنون سرمهای تولید داخلی و وارداتی به میزان کافی وجود دارد و ذخایر بیمارستانها و انبارهای استراتژیک کافی است.
مهدوینیا گفت: برای مراسم اربعین حسینی(ع) نیز سهمیه سرم گرفتهایم و در اختیار درمانگاه مرز چذابه و بیمارستانهای شهرهای مسیر پیادهروی اربعین قرار دادهایم.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید