×
آخرین اخبار

دوازدهمین جشنواره بین المللی سعدی/ جشنواره مجریان و سخنوران ایران

  • کد نوشته: 138043
  • ۱۴۰۲-۰۳-۱۹
  • 145 بازدید
  • اولین و پرافتخارترین جشنواره رقابتی مجریان، هنرمندان و سخنوران ایران از سال ۱۳۹۲ تاکنون، برگزار شد.

    دوازدهمین جشنواره بین المللی سعدی/ جشنواره مجریان و سخنوران ایران

    سید علی بلادیان مجری ، نویسنده ، فعال رسانه و روابط عمومی در یادداشتی تحلیلی نوشت : حضور در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، خارج از هر نگاه و سلیقه محتوایی و اجرایی ، جدا از مشقات، اتفاقات و انتقادات ساختاری و تشکیلاتی، مزیت های رقابتی و سلیقه های رفتاری و اجرایی برگزار کنندگان ، موارد و نکات کمیتی و کیفیتی کلیت جشنواره باوجود ثمرات عالی‌شان به همراه حرکت‌های سازنده و شکوفایی‌ بالنده برای شرکت‌کنندگانش و حس ناب با هم بودن در جمع همکاران، جذابیتی بی‌نظیر را به ارمغان خواهد آورد و انگیزه‌ی اصلی برای حضور همگان است که بار دیگر بتوانیم در کنار دوستان قدیم و یاران جدید باشیم؛ بادوستان قدیم، خاطره‌ بازی کنیم و با یاران جدید خاطره بسازیم.

    هیچ انگیزه و اشتیاقی بیش ‌از این برای شرکت‌کنندگان پدیدار نخواهد شد که در محفلی حضور داشته باشند که درگستره ملی از ۳۱ استان و شرکت کنندگانی از کشورهای همسایه در یک مجمع دوستانه و مشفقانه زیر سقفی به ‌نام “دوازدهمین جشنواره بین‌المللی سعدی جشنواره مجریان و سخنوران ایران” گرد هم آیند.

    چه سعادتی بالاتر از این که در کنار پیشکسوتان و در محضر بزرگان بیاموزیم و در حضور نو مجریان و هنرمندان جوان، مشق عشق و دوستی داشته باشیم. چرا که همه باید برای بهتر شدن همواره بیاموزیم.

    دست‌ مریزاد به آنان که امسال هم چون سال‌های گذشته جشنواره را با تمام سختی‌هایش به شایستگی برگزارکردند. و آفریننده‌ی همدلی، همزبانی، آموزش و فراگیری با زبان و سلیقه‌های مختلف بودند.

    در راس برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان فهیم و هوشیار باید قدردان تلاش‌های استاد ارجمند، سرکار خانم دکتر فریبا علومی یزدی بود که از آغازین روزهای خلق این حرکت عظیم هنری تا اکنون که در دوازه سالگی آن هستیم توانسته اند با عزمی راسخ در کنار تمام مشقات و سختی های کار، جانانه بایستند تا مسیر آموزش، پرورش و رشد استعدادهای پیدا و پنهان در تمامی استان ها بسته نشود.

    برای همین است که قدردانی از ایشان، ارج نهادن به بیش از یک دهه آموزش و پرورش استعدادهای پنهان جامعه است برای آنان که دیدند، شناختند و تقدیرکردند یا آنان که به سادگی عبور کردند. هیچ حرکت بزرگ اجتماعی درگستره‌ی بین‌المللی با درنظر گرفتن تمام اقوام و فرهنگ‌ها در سنین و جنسیت‌های مختلف خالی از ایراد نیست.

    فقط وجدان‌های بیدار می‌دانند و می توانند قضاوت کنند که سهم ما قدیمی‌ها در ایجاد و تداوم اشکالات ، اعمال سلیقه ها و نوع رفتارها و تلاش هایمان برای رفع نقصان ها و بهبود فرایند ها کجا و چگونه اثر داشته و نقش اساتید و پیشکسوتان در شکست و پیروزی ها ، فراز و فرودها تلخی و شیرینی های همه سال های برگزاری این جشنواره به چه میزان بوده است.

    اجراهای امسال به این دلیل که از قبل توسط مربیان و مشاوران پایش گردیده بودند، شرکت کنندگان با امیدی فراتر و اعتماد به ‌نفس بیشتر توانستند روی صحنه حضور یابند و با هنرنمایی خود روی صحنه‌ی اجرا، یک دریا تجربه و دانش را به نمایش بگذارند. به همین جهت آن دسته از شرکت‌کنندگان جشنواره ملی که وسعت نگاه‌شان فارغ از مقام‌هاست، همیشه برندگان اصلی این رقابت بوده و فردای عرصه‌ی هنر اجرا متعلق به آن‌هاست.

    شادباش به برگزیدگان این جشنواره و خداقوت و دست مریزاد به آنان که حائز رتبه نشدند. این پایان مسیر هنری برای آنان نیست که مدال‌آور شدند، بلکه فصل جدیدی برای بالندگی بیشتر آن‌هاست. آنان که حائز مقام نشدند، دلیل عدم توانایی و استعدادهای‌شان نیست، بلکه نوع نگاه و سلیقه داوران این دوره با موضوع، سبک یا فرم اجرای آن‌ها همخوانی نداشته است.

    جذابیت جشنواره‌ها در همین عدم پیش‌بینی‌هاست. یک مجری باید آن‌قدر حرفه‌ای عمل کند تا بتواند باتوجه به نگاه تیزبین داوران با هر سبک و سلیقه‌ای که باشند، نتیجه‌ی مطلوبی به‌دست بیاورد. در واقع هدف از شرکت در جشنواره‌ها آموختن رفتار صحیح و اجرای هوشمندانه براساس مدل فردی خودشان است. تا به اجرایی برسند که بعد از کنار رفتن از تریبون و صحنه اجرا امضایشان پای کار بماند و صحنه رنگ و عطر آنها را به خود بگیرد. بااین‌حال شما نسبت به تمامی آنان که علاقه‌مندی‌های‌شان هنوز فقط در حد یک رویا باقی مانده برنده هستید.

    از سال هایی که به عنوان شرکت کننده در بخش های مختلف رقابتی بیست مجری برتر ایران، ده مجری برتر ایرانحضور داشته و صاحب عنوان شدم تا سالهایی که باعناوینی همچون دبیر کمیته تشریفات دبیر بخش بیست مجری برتر ایران مشاور و مربی شرکت کنندگان دبیر کمیته داوران دهمین جشنواره به عنوان ارکان اصلی برگزاری جشنواره خدمتگزار همه عزیزان بودم.

    تا امسال که به دعوت بانوی سخن ایران ریاست محترم جشنواره سرکارخانم دکتر علومی یزدی میهمان ویژه مراسم بودم همیشه از ایشان و سایرن درس های زیادی آموختم و مهربانی بیشماری یاد گرفتم.

    این جشنواره به پایان رسید، اما مسیر هنری شما پایان نرسیده بلکه تنها یک گام به جلو رفته است. به امید تداوم و برقراری ارتباط بیشتر در جامعه مجریان و سخنوران و هنرمندان کشور، به امید این ‌که بار دیگر زیر یک سقف در کنار بزرگان صحنه‌ی اجرا و سخن و یاران کهن این هنر ارزشمند دوباره گردهم آییم تا آنان که به تازگی قدم در این عرصه نهاده‌اند از بزرگی‌شان غرق لذت شوند و بیاموزند.

    جشنواره دوازدهم انسلاخ دوباره میان نسل قدیم و رونمایی تازه از نسل جدید باشگاه مجریان و سخنوران ایران بود؛ نسلی که اندوخته‌های تجربی گذشته خود را وارد دهه‌ی جدید فعالیت‌هایش با رویش نسل جدید مجریان و سخنوران صحنه ایران کرد.

    “به امید تداوم این عرصه ی بی انتها و جذاب هنر اجرا و سخنوری صحنه ای ایران”

    شاگرد کوچک محفل خوبی هایتان:
    سید علی بلادیان

    ایران_تهران_هتل پارسیان آزادی

    باتشکر از اعضا محترم کمیته داوران دوازدهمین جشنواره بین المللی سعدی جشنواره مجریان و سخنوران ایران :

    دکتر فریبا علومی یزدی

    مهدی آقا بیگی

    علی ظهوریان

    سید کمال هاشم زاده

    خداداد یوسف زاده

    آلبوم عکسهای جشنواره:

     

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *