هفته آخر اردیبهشت ماه به عنوان هفته ملی جمعیت نامگذاری شده، مولفهای مهم است که متاسفانه در اوایل دهه هفتاد، شعارهایی برای کاهش تعداد فرزندان با محوریت اینکه هرچه فرزندان یک خانواده کمتر باشد، زندگی بهتر است، شنیده میشد.
این در حالی بود که خانوادههای ایرانی تا دهه ۶۰ دارای تعداد حداقل چهار فرزند بودند و در بیشتر خانوادهها شش تا هشت فرزند هم وجود داشت و همین سبب میشد تا فرزندان در یک خانواده پرجمعیت از نشاط و شادی بالایی برخوردار باشند و مسئولیتپذیرتر برای آینده پرورش داده شوند.
متاسفانه سیاست کاهش جمعیت و علت آن در دهه ۷۰ پدیدار شد و به گونهای برای ترویج کاهش فرزند تبلیغ شد که بسیاری از خانوادهها این شعار را مبنا قرار داده و تعداد فرزندان به دو فرزند و گاهی یک فرزند کاهش یافت.
نرخ رشد جمعیت در سال ۶۵ در کشور ۳٫۹ بوده که این درصد در سال ۱۴۰۰ به ۰٫۶ درصد کاهش یافته و این زنگ خطری است که از چند سال پیش رهبری هم اشاره ویژهای نمودند تا برای این مشکل چارهاندیشی شود.
بدون شک ادامه روند کاهش جمعیت و فرزندآوری سبب میشود تا در دهههای اخیر به سمتی برویم که درصد زیادی از جمعیت سالمند باشد لذا لازم است که با ارائه مشوقهای فرزندآوری، تسهیل شرایط ازدواج جوانان و لزوم افزایش جمعیت اقداماتی در دستور کار قرار گیرد تا در مرحله بحران قرار نگیریم.
اگرچه برخی تصور دارند که علت اصلی کاهش جمعیت به دلیل مشکلات اقتصادی و نگرانی از تامین خواستههای مادی کودک است اما تحقیقات نشان داده خانوادههای زیادی هستند که از نظر مالی مشکلی ندارند ولی ترجیح میدهند که یک فرزند داشته باشند.
آسیبهای تک فرزندی کودک را در جامعه با مشکلاتی همراه میکند به طوریکه در ارتباط گرفتن با دیگران و مسئولیتپذیری بسیار شکننده و آسیب پذیر است.
به همین خاطر هفته ملی جمعیت فرصتی است تا خانوادهها بیشتر از همیشه به این مولفه مهم در جامعه توجه داشته باشند و با افزایش تعداد فرزندان، نشاط و شادی را درون خانواده مهیا نمایند.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید