×
آخرین اخبار

پر نصب‌ترین اپلیکیشن های گوگل پلی از سوی کاربران ایرانی در پاییز ۱۴۰۱

  • کد نوشته: 110167
  • ۱۴۰۱-۰۹-۲۲
  • 390 بازدید
  • همان‌طور که می‌دانید تعدادی از اپلیکیشن‌ها از ابتدای مهر ماه ۱۴۰۱ در ایران فیلتر و همچنین در طی پاییز امسال تعدادی از نرم افزارهای ایرانی از گوگل پلی حذف شدند؛ اما فیلترینگ اپلیکیشن‌های پیام‌رسان خارجی و حذف برخی از اپ‌های داخلی از گوگل پلی چه تاثیری بر اپ‌های پر دانلود و محبوب کاربران ایرانی گذاشته است؟

    پر نصب‌ترین اپلیکیشن های گوگل پلی از سوی کاربران ایرانی در پاییز ۱۴۰۱

    در این گزارش از سامانهٔ تحلیل داده لایف‌وب به سراغ تحلیل گوگل پلی می‌رویم، ۱۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی در پاییز ۱۴۰۱، برنامه‌های ایرانی پر دانلود گوگل پلی و تغییر جایگاه ۱۰۰ پیام‌رسان برتر را بررسی کرده و نمایش می‌دهیم؛ با گزارش سامانهٔ تحلیل داده لایف‌وب همراه باشید.

    ۱۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی

    سامانه تحلیل داده لایف‌وب با بررسی گوگل پلی، محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های کاربران ایرانی گوگل پلی را از ۱ مهر تا ۱۵ آذر ۱۴۰۱ تفکیک کرده است؛

    همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید ۸ اپلکیشن از میان ۱۰ اپلکیشن برتر کاربران ایرانی گوگل پلی در دستهٔ فیلترشکن‌ها قرار می‌گیرند؛ بدیهی است که فیلترینگ برخی از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها منجر به اختصاص یافتن ۸۰ درصد از اپلیکیشن‌های محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی، به فیلترشکن‌ها شده است.

    01

    همچنین در میان ۱۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی، دو پیام‌رسان تلگرام و واتساپ به ترتیب جایگاه هفتم و هشتم را به خود اختصاص داده‌اند.

    کدام اپلیکیشن‌های ایرانی میان ۱۰۰ اپ برتر قرار دارند؟

    سامانه تحلیل داده لایف‎وب ۱۰۰ اپلیکیشن برتر گوگل پلی از ۱ مهر تا ۱۵ آذر ۱۴۰۱ را مورد بررسی قرار داده است؛ نتیجه بررسی نشان می‌دهد در بین  ۱۰۰ اپلیکیشن برتر کاربران ایرانی گوگل پلی، پیام‌رسان سروش، دیوار، پیام‌رسان بله، تلویزیون و ماهواره آنلاین من و تلوبیون نیز قرار دارند.

    پیام‌رسان سروش در رتبه ۵۰، دیوار در رتبه ۶۱، پیام‌رسان بله در جایگاه ۶۶، تلویزیون و ماهوراه آنلاین من در رتبه ۸۴ و تلویبیون در جایگاه ۱۰۰ قرار داشتند.

    نکته جالب توجه این است که دو نسخه غیررسمی و بدون فیلتر تلگرام، با نام‌هایی مشابه به پیام رسان‌های ایرانی جایگاه بالاتری از اپ‌های ایرانی را به خود اختصاص داده‌اند.

    دسته‌بندی ۱۰۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی در پاییز ۱۴۰۱

    لایف‌وب با تفکیک ۱۰۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی، این اپلیکیشن‌ها را از لحاظ عملکرد دسته‌بندی کرده است. 

    همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید ۷۱٪ از اپلیکیشن‌های محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی در پاییز ۱۴۰۱ در دسته فیلترشکن‌ها قرار دارند که در ابتدای گزارش به ۸ فیلترشکن برتر از آنها اشاره کردیم.

    02

    همچنین ۱۴٪ از ۱۰۰ اپ برتر کاربران ایرانی گوگل پلی، مربوط به دسته پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بوده است.

    این ۱۴٪ شامل:

    Telegram

    Whatsapp Messenger

    Instagram

    Whatsapp Business

    Imo-Internatinoal Calls & Chat

    ایتا | ایتاگرام | بدون فیلتر

    Robik zed filter

    Soroush Plus Messenger

    و ۶ اپلیکیشن دیگر بوده‌اند که پیام‌رسان ایرانی بله هم در میان آنها قرار گرفته است.

    در دسته‌بندی اپلیکیشن‌های محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی، ۸٪ از اپ‌ها در گروه ابزارها قرار می‌گیرند.

    بررسی‌های لایف‌وب نشان می‌دهد نرم افزارهای زیر به ترتیب از برترین اپ‌های دسته ابزارها بوده‌اند:

    SHAREit: Transfer, Share Files

    QRScanner – Super QR Code Tool VPM Master

    Video Downloader for Instagram

    Device Info: View phone info

    Video downloader for Instagram

    روند تغییرات جایگاه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی غیر بومی در میان ۱۰۰ اپلیکیشن محبوب گوگل پلی

    همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید نمودار تغییر جایگاه واتساپ، تلگرام و اینستاگرام در گوگل پلی نشان می‌دهد در روزهای آخر شهریور ماه ۱۴۰۱، جایگاه واتساپ و اینستاگرام از ۱۰ اپ برتر به جایگاه ۷۰ تا  ۹۰ نزول پیدا کرده اما با گذشت زمان هر دوی این اپلیکیشن‌ها توانسته‌اند در ۱۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی قرار و جایگاه خود را پس بگیرند.

    03

    همچنین پیام‌رسان تلگرام در اوایل مهرماه جایگاه ابتدایی خود را از دست داده و به جایگاه ۴۰ تا ۵۰ تنزل پیدا کرده اما تلگرام هم مانند اینستاگرام و واتساپ به تدریج به جایگاه خود در قبل از اعمال محدودیت‌های اینترنت بازگشته است.

    نکته جالب توجه این است که اینستاگرام، پیش از فیلترینگ در جایگاه بالاتری نسبت به پیام‌رسان واتساپ قرار داشته اما حالا بعد از اتفاقات مربوط به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، در رتبهٔ پایین‌تری نسبت به واتساپ قرار دارد.

    روند تغییرات جایگاه اپلیکیشن‌های بومی در میان ۱۰۰ اپ برتر در پاییز ۱۴۰۱

    اپلیکیشن‌هایی همچون بلد، اسنپ، نشان، تلوبیون و دیوار با وجود اینکه پیش از محدودیت‌های اینترنت در جایگاه ۱ تا ۱۰ گوگل پلی قرار داشتند، از ابتدای مهر ماه دچار تنزل رتبه شدند، فراز و نشیب بسیاری را در جایگاه خود تجربه کردند اما نتوانستند به جایگاه سابق خود در قبل از پاییز ۱۴۰۱ بازگردند.

    در نظر داشته باشید که حذف اپلیکیشن‌هایی همچون اسنپ، تپسی، سروش، بله و آی گپ در تاریخ ۲۴ و ۲۵ ماه ۱۴۰۱ از گوگل پلی در تغییر جایگاه نرم‌افزارهای بومی در بین ۱۰۰ اپلیکیشن برتر گوگل پلی میان کاربران ایرانی موثر بوده است.

    دلیل حذف این اپلیکیشن‌ها «تحریم‌ها» اعلام شده و به نظر می‌رسد خود گوگل پلی به حذف تعدادی از اپ‌های ایرانی اقدام کرده است.

    جمع‌بندی:

    در این گزارش از لایف‌وب به سراغ بررسی و تحلیل داده‌های گوگل پلی رفتیم و ۱۰۰ اپلیکیشن محبوب کاربران ایرانی گوگل پلی در پاییز ۱۴۰۱ را با جزئیات زیر ذره‌بین تحلیل لایف‌وب قرار دادیم.

    قصد جمع‌آوری و تحلیل داده‌های فضای آنلاین حول موضوع یا برندخود را دارید؟

    سامانه تحلیل داده لایف‌وب، نسخهٔ رایگان محصول خود را در اختیارتان قرار می‌دهد؛

    از طریق سامانه لایف‌وب می‌توانید دیدگاه کاربران و محتوای منتشر شده در فضای آنلاین در رابطه با برند، سازمان یا حتی موضوعات مورد نظر خود را ببینید، رویکرد و احساس کاربران نسبت به برند یا موضوع دلخواه بسنجید و به شناخت عمیق‌تری از مخاطب هدف خود برسید.

    همچنین به کمک ویژگی‌های متعدد سامانه می‌توانید از طریق بولتن‌ساز هوشمند به صورت خودکار از محتوایی که درباره شما و موضوعات مد نظرتان منتشر می‌شود با خبر شوید، پیش از شکل‌گیری بحران‌های رسانه‌ای، اعلان دریافت کنید تا وضعیت کسب‌وکار خود را بهبود ببخشید.

    برای دریافت نسخهٔ رایگان سامانهٔ تحلیل دادهٔ لایف‌وب کافی است فرم درخواست دموی لایف‌وب را پر کنید تا کارشناسان برای ارائه دموی محصولات با شما تماس بگیرند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *