امیر حیدری – دیدگاه نیوز / در سال ۲۰۲۴ میلادی که هنگ کنگ با میانگین سرعت اینترنت خانگی بیش از ۲۵۰ مگابیت بر ثانیه در مقام اول کل دنیاست و کشورهای همسایه ایران با حداقل سرعت های ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگابیت در ثانیه در حال ارائه ی اینترنت پر سرعت خانگی هستند، در کشور ما کاربران هنوز درگیر مشکلات زیرساختی مخابراتی هستند.
شهر مسجدسلیمان که روزی اولین های خاورمیانه را به دوش می کشید حال از نبود زیرساخت های مناسب اینترنت پرسرعت فیبر نوری رنج می برد و کاربران خانگی مجبور به استفاده از اینترنت های بعضاً گران قیمت همراه هستند. پروژه FTTH ملی که در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی کلید خورد و پس از ۳۰ سال توقف در برخی از استان های کشور از جمله خوزستان راه اندازی شد شامل پوشش تمامی کسب و کارها و کاربران خانگی می شود که آخرین وضعیت این پروژه در مسجدسلیمان را بررسی کرده و شرح می دهیم.
سوال اینجاست که اصلاً FTTH و FTTC چیست. FTTC که مخفف Fibre to the Cabinet (فیبر تا حاشیه) به حاشیه یا کافو های مخابراتی در کنار خیابان اشاره می کند. این رک یا کابینت است که دستگاه ارتباطی را در خود جای داده است. کابل های کواکسیال یا جفت های پیچ خورده داده ها را از لبه خیابان به خانه انتقال میدهند. با این وجود، پهنای باند در طی این تبدیلات از بین می رود. FTTC می تواند در تا ۳۰۰ متر به چندین مشتری خدمات ارائه دهد.
شبکه FTTH یا Fiber to the Home (فیبر به سمت خانه) بین جعبه سوئیچ و جعبه های اتصال حرکت می کند. از آنجا که اتصال مستقیماً به داخل خانه می رسد ، شبکه FTTH پهنای باند بالاتری را ارائه می دهد. نصب آن در بعضی مناطق گران است. برخی از شرکت های مخابراتی فیبرهای نوری را به این صورت نصب می کنند که به عنوان یک ویژگی ارایه خدمات در تحولات جدید است.
بهروز جهانبخشی که ریاست مخابرات شهرستان مسجدسلیمان را بر عهده دارد از اسفند ۱۳۹۹ به این مقام منصوب گردید.
در اردیبهشت ۱۴۰۱ در تماس با وی پیگیر نصب تجهیزات فیبر نوری در مسجدسلیمان شدیم که در زمان ریاست عباس عباسی زاده با مبلغی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان خریداری شده و این پروژه از بهمن ۱۳۹۷ آغاز گزدیده بود شدیم.
وی در گفتگویی که در اردیبهشت ۱۴۰۱ داشتیم اظهار داشت: در صورت بهره برداری از پروژه فیبر نوری شهرستان سرعت اینترنت خانگی تا ۲۰۰ مگابیت افزایش مییابد. وی در ادامه نیز گفته بود که از تجهیزات پروژه FTTC وارد شده، تاکنون از ۲۳ کافوی نوری، تعداد ۱۹ عدد در سطح شهر مسجدسلیمان نصب گردیده است.
بهروز جهانبخشی در رابطه با پروژهی FTTH شهرستان مسجد سلیمان نیز گفته بود: با توجه به اینکه قیمت تجهیزات فیبر نوری در سمت مشترکین بسیار بالاست در حال حاضر به دلیل استقبال کم از این بستر ارتباطی تنها پروژه ی FTTC (فیبر تا کافو) در مسجدسلیمان در حال نصب و پیگیری است که همین امر سرعت اینترنت پرسرعت خانگی از ۱۶ مگابیت در بستر کابل مسی را به بیش از ۴۰ مگابیت در ثانیه افزایش خواهد داد و امیدواریم با استقبال مشترکین در آینده و راه اندازی پروژهی FTTH (فیبر تا خانه) بتوان تا سرعت ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه را به شهروندان مسجدسلیمان ارائه داد.
پس از این مصاحبه در تماس های بعدی برای پیگیری راه اندازی و برگردان زیرساخت های مخابراتی اینترنت خانگی مسجدسلیمان به فیبر نوری، تماس های این پایگاه خبری با ریاست مخابرات مسجدسلیمان بی نتیجه ماند بطوری که مطلبی در شهریور ۱۴۰۱ با عنوان “دو سال است تلفنهای مسجدسلیمان قطعاند و مخابرات میگوید کابل نداریم” نیز منتشر کردیم که از تاریخ مذکور تاکنون نه در شبکه های اجتماعی و گروه های مجازی مسجدسلیمان و نه در تماس های تلفنی موفق به ارتباط با بهروز جهانبخشی ریاست مخابرات مسجدسلیمان نشدیم و وی نیز پاسخگوی مشکلات مخابراتی شهرستان نیست.
حال با توجه به نیاز مبرم مردم شهرستان به امکانات ارتباطاتی بیشتر و با توجه به اینکه جای خالی اینترنت با کیفیت تر و پرسرعت در خانگی در مسجدسلیمان احساس می شود این پایگاه خبری منتظر پاسخ رسمی مخابرات مسجدسلیمان در این رابطه می باشد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
حتما پیگیری کنید مخصوصا برای منطقه نفتون ما و هم ملحه ای هامونم خیلی زنگ میزنیم ولی باز میگن مخاطب کمه