×
آخرین اخبار

بقایی: تدابیر برای دفاع از منافع و صنعت هسته‌ای کشور را اتخاذ کرده‌ایم

  • کد نوشته: 205086
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۸
  • 109 بازدید
  • سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) ۲۸ آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت: تدابیر و اقدامات را برای دفاع از منافع و صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای اتخاذ کرده‌ایم.

    بقایی: تدابیر برای دفاع از منافع و صنعت هسته‌ای کشور را اتخاذ کرده‌ایم

    به گزارش دیدگاه نیوز ؛ اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) ۲۸ آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
    وی در پاسخ به سؤالی درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران بیان کرد: در خصوص قطعنامه ۵۳۳ که یکی از بسیار قواعد و مقرراتی است که هرگونه تهدید و توسل به زور علیه تأسیسات هسته‌ای تحت نظر آژانس را منع می‌کند وجود دارد و سند مشخص است.
    بقایی اضافه کرد: تهدید به استفاده از زور علیه تأسیسات هسته‌ای کشورها را ممنوع می‌کند و تصریح دارد شورای امنیت ملزم است ورود کند.
    سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای کشور به منزله تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی و امنیت کشورهاست.
    وی گفت: این بعد حقوقی موضوع است و از حیث سیاسی طبیعی است منطقه ما با این رویکردهای قانون شکنانه و خلاف حقوق بین‌الملل از سوی این رژیم به مدت چند دهه آشنا بوده و حتما تدابیر و اقدامات برای دفاع از منافع و صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای را اتخاذ کرده‌ایم.
    سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر علی لاریجانی به سوریه و لبنان و اینکه وزارت خارجه در جریان جزییات این سفر بوده، اظهار داشت: خبر سفرها را خود من اعلام کردم.
    وی گفت: حضور در لبنان و سوریه به عنوان دو کشور پیشتاز در جلوگیری از توسعه طلبی رژیم صهیونیستی پیام مشخصی را داشت. پیام قاطع ایران در حمایت از مردم سوریه و لبنان را بار دیگر اعلام شد.
    وی گفت: در بحث هسته‌ای ما مذاکرات را هیچ وقت ترک نکرده‌ایم. در خصوص مباحث رفع تحریم‌ها و احیای برجام مذاکرات وجود داشته و هیچ مذاکره‌ای در خلأ صورت نمی‌گیرد. ایران حسن نیت خود را نشان داد و سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر مفید و خوبی بود که در آن تفاهمات خوبی صورت گرفت.
    بقایی ادامه داد: انتظار می‌رود طرف‌های مقابل قدردان این رویکرد و حسن نیت ایران باشند و اجازه دهند مسائل ایران و آژانس به صورت فنی حل و فصل شود.
    این دیپلمات ارشد ایرانی درباره خبر منتشر شده در خصوص دیدار نماینده ایران با نمایندگان مراکش و عمان و عربستان گفت: ایران همیشه از بهبود و گسترش روابط با کشورهای همسایه، منطقه و اسلامی استقبال کرده است.
    وی افزود: تاریخچه روابط ما و مراکش روشن است. ایران هیچگاه پیشگام قطع روابط نبوده است. در راستای سیاستی که از قبل داشتیم و در دولت چهاردهم ادامه می‌دهیم همواره از بهبود روابط با کشورها بر مبنای اصول حکمت، عزت و مصلحت در چارچوب منافع کشور و در نظر داشت مصالح منطقه و جهان اسلام استقبال خواهیم کرد.
    بقایی در پاسخ به سؤالی گفت: کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا سفارت سوئیس است و وجود داشته و همچنان وجود دارد.
    این دیپلمات ارشد ایرانی درباره همکاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار داشت: از چند سال قبل ایران وارد مذاکره با این اتحادیه اقتصادی شد. مشتمل بر پنج کشور است که ظرفیت اقتصادی قابل توجهی دارند. آخرین تحول امضا و تصویب توافقنامه بین ایران و ارمنستان بود. اگر یکی دو کشور دیگر این را تصویب کنند و ایران هم روند تصویب را در مجلس تکمیل کند، اجرایی خواهد شد و انتظار می‌رود ظرفیت قابل توجهی به همکاری های تجاری و اقتصادی بین ایران و این کشورها اضافه ‌کند.
    وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم خطوط کشتیرانی ایران بیان کرد: حتما هر کنش نامناسبی علیه منافع ایران با واکنش متقابل ایران مواجه خواهد شد.
    سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اقدامات ایذایی طرف‌های مقابل با تحریم‌های بخش‌های مختلف اقتصادی ایران بی پاسخ نمی‌ماند.
    وی گفت: هفته قبل هم اشاره شد که در شرایطی که مقامات اوکراین خودشان اذعان دارند به اینکه ادعاهای مربوط به انتقال موشک بالستیک از ایران به روسیه صحت نداشته انتظار می‌رفت در اقدامات تحریمی قبلی که برمبنای این ادعا بوده تجدیدنظرکنند.
    بقایی بیان کرد: به نظر می‌رسد برخی کشورهای اروپایی بر اصرار روند تقابل تأکید دارند که به نفع هیچ کس نخواهد بود. ایران تصمیمات خود را در پاسخ که معتقدیم چنین اشتباهی را مرتکب نشوند، انجام خواهد داد.
    بقایی در پاسخ به سؤالی عنوان کرد: تقلیل و تحدید مسائل ایران و آمریکا باید مبتنی بر رویکرد واقع بینانه‌ای باشد در شناخت روابط دو کشور.
    وی افزود: سابقه تلخ رابطه بین ایران و آمریکا سابقه هفت دهه‌ای است در طول این سال‌ها هیچ حسن نیت و تلاش جدی برای جبران تعدیل و یا ترمیم این رفتارهای ناصواب دیده نشده بر عکس عملکرد دولت‌های مختلف آمریکا نشان داده بر رویکرد خصمانه با تحریم و فشار و کمک نظامی به دشمنان ایران افزوده‌اند.
    بقایی گفت: این گزاره که ما عملکرد دولت‌های مختلف آمریکا را مبنای ارزیابی و تصمیم گیری در رویکردهای آتی قرار خواهیم داد، کلیشه‌ای نیست، مبتنی بر یک انگاره و محاسبه دقیق از منافع ملی خودمان و شناخت فضای بین‌الملل و محیط پیرامونی است.
    سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ما با توجه به عملکرد و رفتار دولت آمریکا حرکت‌های خود را در آینده تنظیم خواهیم کرد.
    این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی گفت: باید آژانس بتواند به دور از فشارهای مخرب و شرورانه برخی از طرف‌ها کار فنی خود را انجام دهد.
    بقایی در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: یکی از عواملی که باعث تداوم یک شرارت و گسترش جنایات می‌شود، اطمینان از بی کیفرمانی است.
    این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره سفر لاریجانی به لبنان و انتقال پیام مقام معظم رهبری به نبیه بری گفت: این سفر نشانه حمایت قاطع و جدی ایران از مسیر مقاومت مشروع و قانونی مردم لبنان علیه اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی است.
    بقایی درباره طرح آتش‌بس برای لبنان اظهار داشت: متأسفانه یک امر اثبات شده است که تا به امروز همه مداخلات و ورودهای آمریکا به مباحث منطقه از جمله تحت عناوین طرح‌های مختلف طرح‌هایی یک طرفه بوده و در مسیر گسترش و ترویج جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه بوده است.
    وی گفت: ما امیدواریم و مطمئن هستیم مردم لبنان و مقاومت لبنان خودشان مصالح خود را تشخیص می‌دهند و درباره هر طرحی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود، مصالح خود را در نظر می‌گیرند.
    سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ایران به عنوان یار مقاومت از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
    سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی گفت: ایران مصمم است از ظرفیت‌های بریکس استفاده کند. معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه ارتباط هدفمندی با سازمان توسعه تجارت دارد و در خصوص تقویت نمایندگی‌های ایران در حوزه اقتصادی برنامه مشخصی دارد که یکی از برنامه‌ها استفاده از ظرفیت رایزنان بازرگانی است.
    این دیپلمات ارشد ایرانی در خصوص بحث کاهش تعداد مستشاران نظامی ایران در سوریه و اظهارات خاجی مبنی بر اینکه ایران برنامه‌ای برای افزایش مستشاران را ندارد، گفت: من حرف‌های خاجی را باید دقیق چک کنم، ولی این پاسخ ایشان در پاسخ به طرح شک و شبهه‌هایی در خصوص نحوه و یا ادامه روابط خوب و راهبردی بین ایران و سوریه مطرح شده بود و فکر می‌کنم جواب ایشان روشن بود که حمایت ایران از مقاومت و روابط بسیار خوب ما با دولت سوریه کماکان ادامه خواهد یافت.
    وی افزود: سفر اخیر مقامات ایران در بالاترین سطوح به این کشور ظرف دو سه روز اخیر گواه این مدعاست.
    وی در پاسخ به پرسشی گفت:‌ برخوردی که با حامیان حقوق مردم فلسطین در کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد، ناشایست است. متأسفانه نمی‌توانیم جور دیگری تعبیر و تفسیر کنیم به جز اینکه در راستای سیاست اعلامی و اعمالی برخی از کشورهای اروپایی در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی است.
    وی درباره برنامه جامع راهبردی ایران و چین گفت: رابطه ایران و چین رابطه مستحکم، دیرپا و بسیار مفید برای دو ملت و کشور بوده است و ایران و چین کماکان همچون گذشته مصمم هستند از همه ابزارها و ظرفیت‌ها برای گسترش و تعمیق روابط استفاده کنند.
    سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: این موافقتنامه یکی از مهمترین چارچوب‌های نظم دهنده در روابط دو کشور است که با جدیت از سوی دو کشور تلاش می‌شود از حداکثر ظرفیت‌های آن استفاده شود.
    وی در پاسخ به سؤالی درباره روابط با بحرین و بازگشایی سفارتخانه‌ها اظهار داشت: موضع ما در رابطه با بحرین مثل موضع در رابطه با هر کشور مستقل و همسایه‌ای است که در همسایگی ایران قرار دارد. درباره روند برقراری روابط دیپلماتیک فرآیندی است که از مدت‌ها قبل شروع شده بود. رفت و آمد مقامات طرفین، وزیر خارجه بحرین طی مدت چند ماه سه سفر به ایران داشت. ما هم سفری به بحرین در چارچوب رایزنی‌های منطقه‌ای داشتیم.
    بقایی بیان کرد: مبحث برقراری روابط دیپلماتیک یکی از موضوعات دو کشور است و ادامه دار است و طبیعی است درباره مراحل اجرایی کردن تفاهم‌ها زمان ببرد ولی این روند به صورت مثبت در حال تداوم است.
    سخنگوی وزارت خارجه درباره اجازه آمریکا به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد اظهار داشت: ما همیشه گفته‌ایم بخشی از منازعه اوکراین نبوده‌ایم و معتقدیم یکی از دلایل پیچیده شدن این منازعه همین مداخلات و دخالت‌هایی است که از سوی برخی کشورهای غربی خصوصا آمریکا صورت می‌گیرد.
    وی افزود: موضع اصولی ما این بوده که طرف‌های درگیر این منازعه باید تلاش کنند از طرق مسالمت آمیز و دیپلماتیک مسائل خود را حل کنند خواسته از کشورهای فرامنطقه این بوده که به این منازعه به طرق مختلف دامن نزنند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *